Dacă nu te sun, nu înseamnă că nu mai suntem prieteni

friends

Nu-s genul de om care îți urează în fiecare an de ziua ta “La mulți ani!” și nu-s nici genul de om care să te streseze pe facebook cu întrebări și tot felul de discuții fără sens pentru că în capul meu nu despre asta e prietenia și nu așa se păstrează o relație de prietenie.

Dacă nu te sun ani de zile sau dacă vorbim doar când ne întâlnim de Paște și de Crăciun asta nu înseamnă că nu am habar de existența ta ori că am uitat de tine. Dacă ajung în orașul tău o dată la câțiva ani și te sun să ieșim la o cafea, te sun pentru că mi-am amintit de tine și pentru că îmi face plăcere să te văd și să povestim. Poate mai sunt și alți oameni pe care îi cunosc în orașul respectiv, dar ar trebui să te întrebi de ce te-am sunat tocmai pe tine. Nu mă aștept să ai timp să ne vedem pentru că știu că toți avem problemele noastre și nu avem cum să le ignorăm, însă vreau să apreciezi că mi-am dorit să ne vedem.

Prefer de 1000 de ori mai mult să mă întâlnesc cu un prieten pe care nu l-am văzut de câțiva ani și să discutăm toată noaptea ce am făcut în tot acel timp, cum o mai ducem și ce planuri de viitor avem fiecare decât să mă întâlnesc zi de zi cu cineva care mă vorbește pe la spate și pe care-l roade invidia din orice motiv pueril. Spun asta pentru că au fost momente care ne-au apropiat și care au dus la nașterea unei conexiuni ce s-a transformat într-o prietenie care din punctul meu de vedere depășește bariera temporală sau spațială. Consider că dacă am fost prieteni acum 5, 10 sau chiar 20 de ani și nu a intervenit nimic între noi care să ne distanțeze, la fel ar trebui să fim și acum, tot prieteni.

Sunt oameni care îmi sunt prieteni de ani de zile și cu care nu vorbesc des, dar atunci când ne vedem de simțim nemaipomenit. Și sunt oameni pe care doar ce i-am cunoscut și îi simt mai aproape decât pe mulți alții, dar mai sunt și alții care nu au reușit să îmi intre în grații oricât de mult au încercat, însă nu despre ultima categorie e vorba.

Chiar dacă stăm în același oraș și nu ne vedem sau nu vorbim cât ar trebui de des, atunci când ne vedem poate stăm ore întregi de vorbă sau dacă ai nevoie de ajutor și mă suni cu o problemă indiferent de oră, să ai convingerea că te voi ajuta dacă îmi stă în putere pentru că despre asta e prietenia, nu despre “la mulți ani” sau despre ore întregi de convorbiri telefonice și nici despre frecvența întrevederilor noastre.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.