Trei produse pe care nu le mai găsesc să le cumpăr

În general oamenii sunt conduși de o rutină pe care și-o stabilesc în funcție de preferințe. Fie că e vorba de ce mănâncă la micul dejun, cum își petrec ziua ori ce gusturi au la îmbrăcăminte, fiecare dintre noi are ceva constant pe undeva.

Problema apare când suntem deja obișnuiți să folosim anumite produse pe care le credeam veșnice, iar acum pur și simplu au dispărut de pe rafurile magazinelor și nu se mai găsesc nici online. Sau se găsesc super greu.

Eu am 3 exemple de produse indisponibile, produse pe care le caut de mai bine de un an și nu mai dau de ele pe nicăieri.

Primul dintre acestea este un deodorant pe care-l folosesc de mai bine de 3 ani și pe care nu l-am mai văzut prin supermarket-uri sau în online. Se numește Old Spice – Lasting Legend. Brand-ul există în continuare pe piață cu alte produse, dar ăsta a dispărut complet. Ultima oară când am văzut varianta asta mi-am cumpărat 12 spray-uri că deja eram în panică.

Al doilea exemplu e cu detergentul de rufe pe care-l foloseam. Acum mulți ani aveam ceva detergent pudră de la Ariel, apoi am descoperit detergentul Lenor 2-in-1 lichid în varianta de 80 de spălări și am fost foarte mulțumit până când a dispărut complet de pe piață și nu se mai găsește nicăieri. La fel, mi-aș fi făcut stocuri care să mă țină măcar un an sau chiar mai mult, doar că n-am avut niciun semnal că n-o să se mai producă.

Rectific, am găsit pe eMag varianta nemțească de 100 de spălări la un preț astronomic. În 2021 am cumpărat bidonul de 80 de spălări cu aproximativ 60 de lei, iar acum cel german se vinde cu 220 de lei.

Al treilea produs e o umbrelă de la Xiaomi pe care am cumpărat-o prin 2020 când mi s-a rupt cea de dinainte și a fost nevoie de una nouă. Nu-i ceva extraordinar, doar că îmi place că nu ocupă mult spațiu în rucsac, se deschide la o apăsare de buton și face ce trebuie, te ferește de ploaie cum scrie la carte.

Am răscolit tot Internetul zilele acestea pentru încă una la fel, dar și aceasta a dispărut fără vreo urmă și parcă n-am încredere să cumpăr de pe aliexpress tot felul de chinezării pe care scrie Xiaomi. Mai bine iau una no name din piață, cu toate că știu că după câteva utilizări va trebui să caut alta din nou.

S-ar putea să par un pic sărit de pe fix cu produsele astea, dar m-am obișnuit cu ele și le foloseam cu plăcere. Acum trebuie să trec prin noi reprize de testări până găsesc ceva care să îmi placă și care să mă mulțumească pe deplin.

Poate n-ar fi o idee atât de rea să fac stocuri de orice, la fel cum am văzut prin filme că fac americanii când își umplu cămările sau buncărele cu conserve, apă, detergenți – produse care expiră greu sau deloc.

One comment

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.