Filmul Teambuilding – mai bine nu

De când a apărut filmul Teambuilding la cinema am tot auzit păreri de la niște prieteni că ar fi super caterincă și că trebuie să merg să-l văd neapărat, doar că am văzut trailer-ul și nu m-a convins să dau banii pe bilet.

Am zis că o să-l văd când apare pe vreo platformă de streaming și se pare că zilele trecute l-au adăugat pe Netflix. Deci oare ce puteam să fac mai bine în prima zi din an decât să mă uit la o comedie românească?

Zis și făcut! Pornit televizorul, deschis Netflix și play la Teambuilding. Rar mi-a fost dat să văd un film mai prost ca pseudo-comedia asta. Nu regret nicio secundă că n-am dat banii să merg la cinema. De la modul cum e filmat, la montaj și la replicile actorilor, totul zici că-i făcut pe butuci.

Nu știu dacă au avut buget sau nu pentru producția asta, dar pare că-i făcută în bătaie de joc doar ca să poată spune că au muncit la un film. Din 3 replici 2 sunt înjurături, au glume răsuflate și pline de misogism/misandrie, iar de la început până la final totul pare făcut de niște puști de generală care tocmai au descoperit fenomenul de bullying și acum fac puțină practică într-un teambuilding organizat de corporația unde lucrează.

Să nu mai vorbesc de reclama pe față la o mulțime de branduri. Nu sunt împotriva acestei practici atunci când e făcută cu cap și nu pare că-ți înfige cineva un cuțit în ochi, însă aici au exagerat cu product placement pe toată durata filmului.

Ca și comparație, imediat după ce am văzut Teambuilding, m-am apucat de Gold în care joacă Zac Efron și nu înțeleg cum unii pot face un film despre nimic cu doar 3 personaje care ține o oră jumate și care are niște cadre super tari în care nu tremură mâna cameramanului, unde montajul e cursiv și unde un scenariu simplu te ține în suspans de la cap la coadă.

Chiar dacă nu e același gen de film există o diferență vizibilă de la cer la pământ și se vede că unii-s profesioniști iar alții sunt doar niște amatori.

Acum fiecare cu gusturile sale, probabil există un public pentru orice că doar nu degeaba se laudă oamenii că Teambuilding e cel mai profitabil film românesc.

Sincer să fiu, eu nu l-aș revedea nici dacă m-ar plăti Micutzu.

Imagine: observatornews.ro

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.