Lumea se obișnuiește cu schimbarea, dar mai greu

barbos_1

Acum ceva vreme m-am hotărât să îmi las barbă. Nu știu până când și nici dacă voi avea barbă toată viața sau nu, dar cert e că unii oameni sunt reticenți în ceea ce privește alegerile mele. De cele mai multe ori sunt întrebat dacă nu mă mănâncă. Alteori oamenii mă întreabă despre ce a fost în capul meu să îmi las barbă.

De ceva vreme toate întrebările astea au devenit pentru mine o obișnuință și nu prea am un răspuns concret în ceea ce privește motivul pentru care mi-am lăsat barba să crească. Probabil e doar o perioadă din viața mea în care am ales să fac o schimbare asupra înfățișării și mă aștept ca alegerea asta să îmi fie respectată fără întrebări suplimentare, dar probabil cer prea mult de la viață în cazul ăsta.

Mulți dintre cunoscuți sunt puțin reticenți în privința bărboșilor, nu că ar avea ceva personal cu ei, ci doar pentru că nu le înțeleg motivele pentru care oamenii aleg să își lase părul de pe față să crească atât de mult și nu și-l tund. Poate unii consideră că e vreun fel de lene, dar țin să-i contrazic cu un exemplu concret. Cum sunt obișnuit să îmi fac duș sau să mă spăl pe dinți zilnic, nu cred că mi-ar fi greu ca o dată pe săptămână să iau mașina de tuns și să o mișc de pe un obraz pe altul.

Am observat că unii cred că pentru mine toată treaba asta cu barba ține de faptul că mă cred mai cool așa și că pare a fi un trend al momentului să port barbă, însă nici aici n-au dreptate. Port barbă pentru că așa-mi place, iar mâine dacă simt că n-o mai vreau, mă apuc să mă bărbieresc.

În condițiile în care lumea mă știa fără barbă, acum cred că pare ciudat să mă vadă așa, dar după câteva zile/luni, mai toți se obișnuiesc cu noua mea înfățișare. Totul constă în acceptarea ideii că așa arăt acum, iar explicațiile de mai sus sunt doar pentru a ne scuti reciproc de irosirea unui timp prețios în care putem discuta orice altceva.

Probabil când voi ieși în oraș să mă văd cu prietenii și voi fi bărbierit, atunci toți vor avea un nou șoc și un nou set de întrebări și afirmații va fi arucat asuprea mea. Parcă prevăd câteva: De ce te-ai bărbierit? Cum de ai renunțat tu la barbă? Păcat, îți stătea mai bine! Bine ai făcut că ai renunțat la barbă; te făcea prea bătrân! Acum arăți ca un puștan de liceu; ce ai avut în cap să te bărbierești?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.