Nici cu bicicleta nu-i ușor

Broken bike

Eram zilele trecute pe la trecerea de pietoni de la Obor cu un prieten și tot vorbind noi d-ale noastre fără să ne uităm în față la pietonii care voiau să traverseze, am auzit dintr-o dată o bubuitură nu foarte puternică și câteva țipete de uimire, indignare și revoltă. Inițial am crezut că e vorba de o mașină care a dat peste pietoni, dar nu am auzit niciun claxon și niciun scârțâit de frâne, iar apoi, de curiozitate, ne-am băgat ca oltenii mai în față să vedem și noi despre ce e vorba.

Pe jos erau întinși doi accidentați: un biciclist și un pieton, iar accidentul a fost provocat, din câte am auzit de la cei care au erau mai în față și au văzut ce s-a întâmplat, de biciclistul care nu a dat prioritate pietonilor când aceștia aveau culoarea verde. Nu a fost vreun accident grav, dar după fețele celor două persoane implicate părea că amândoi erau mai mult șocați de faptul că zăceau împreună pe asfalt uitându-se unul la altul pentru a-și da seama care dintre ei e vinovat.

Toată situația s-a rezolvat destul de repede și fără înjurături când pietonul s-a ridicat fără nicio problemă și apoi i-a întins mâna biciclistului ca să îl ajute și pe el să se ridice. Mi s-a părut un gest frumos, un gest de fair-play pe care mi-ar plăcea să îl văd și la conducătorii auto când sunt implicați în vreun accident.

După întâmplarea asta am realizat că într-adevăr, în București s-au înmulțit bicicliștii, ceea ce e un lucru care mă bucură. De asemenea, mi-am dat seama că nu e tocmai ușor să fii biciclist într-un oraș în care oamenii încă mai au de învățat despre ce înseamnă să se comporte civilizat în trafic. Nu vorebesc doar despre bicicliști aici, ci și de pietoni și de șoferi pentru că toți sunt implicați în trafic.

Chiar dacă am văzut că nu-i tocmai ușor să pedalezi printre mașini, pietoni și gropile din asfalt, pe lista mea de dorințe e bătută în cuie achiziționarea unei biciclete, ceea ce sper să se întâmple undeva prin primăvara anului viitor. 😀

Sursă foto:

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.