Nimeni nu e scutit de greșeli

guma de sters

Nu știu dacă scriu destul de des pe blog sau prea rar, dar întotdeauna mi-am notat gândurile atunci când am simțit nevoia să îmi exprim opinia sau trăirile în mod liber, fără ca cineva să mă oprească. Și nu spun că părerile mele sunt singurele care contează, ci doar că sunt ale mele.

Fie că-i vorba doar de un articol de câteva paragrafe, fie că scriu unul kilometric de simt că nu mai termin odată, cred că întotdeauna se strecoară mici greșeli pe care încerc să le corectez de fiecare dată, însă sunt momente când îmi scapă. Atunci apreciez cel mai mult dacă cineva mă trage de mânecă spunându-mi că am greșit, asta pentru că îmi dau seama că nimeni nu e scutit de greșeli.

Din punctul meu de vedere cred că există mai multe tipuri de greșeli pe un blog, greșeli care se fac din mai multe cauze: din grabă, din neatenție, pentru că e mult de scris, sunt multe idei de cuprins într-un text și nu știi în ce ordine să le scrii, din cauză că dorești să scrii ceva și fără să îți dai seama scrii același cuvânt de două ori etc.

De aceea, de cele mai multe ori încerc să citesc cel puțin de două ori articolul înainte de a-l publica. Uneori se mai întâmplă să citească și altcineva articolul, dar tot să existe greșeli (de exprimare, de scriere, de punctuație) și mi se pare că nu dă bine pe un blog de la care am pretenții.

Ce mi se pare grav pe un blog și mă face să nu-l mai urmăresc sunt greșelile gramaticale sau de exprimare atunci când se repetă. Înțeleg dacă autorul uită o dată sau de două ori să pună o cratimă, are un dezacord, sau greșește când scrie un cuvânt anume, dar în momentul în care observ că greșeala persistă în mai multe articole, atunci chiar nu merită urmărit.

Mi s-a întâmplat ca la unele articole să vină diverși prieteni să îmi atragă atenția unde am greșit și nu m-am supărat. Nu am avut de ce. Alte ori mi-au spus că am greșeli chiar oameni pe care nu îi cunosc. Am apreciat de fiecare dată și le-am mulțumit frumos. Ba chiar am mai învățat unele lucruri și îmi doresc ca pe viitor să fiu mai atent.

Dacă nu reușesc să mă conformez, orice ajutor e binevenit și țin să mulțumesc de pe acum.

Sursă foto: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.