Cum organizez fotografiile?

fotografiii

Am început mai demult să scriu despre modul în care eu păstrez fotografiile, dar articolul de atunci l-am început cu gândul de a vorbi despre modul în care îmi organizez întreaga colecție de fotografii, însă a ieșit cu totul altceva, la fel de interesant.

Ei, bine, ca să mă țin de promisiunea pe care am făcut-o atunci acum împărtășesc felul în care îmi sunt organizate fotografiile astfel încât să știu tot timpul unde să caut o anumită fotografie pe care îmi doresc să o revăd ori să o arăt cuiva. De data asta nu vreau să povestesc prea multe, ci dimpotrivă, să ofer o informație utilă ce poate fi folosită la orice moment dat, de oricine.

După cum spuneam mai demult, îmi țin întreaga colecție de poze/fotografii pe un NAS (Network Attached Storage) și mă gândesc că nu se pot pierde atât de ușor, dar gestionarea lor ar fi o muncă foarte anevoioasă dacă nu m-aș fi gândit la un mod mult mai ușor de organizare.

În primul rând, toate pozele se găsesc într-un director denumit sugestiv “Poze” ce conține la rândul său mai multe directoare ce reprezintă diferiții ani în care au fost făcute pozele, iar în fiecare “an” am creat alte directoare de forma “AAAALLZZ – Titlu reprezentativ” (ex: 20140614 – Street Delivery), dar oricât aș încerca să explic, sunt convins că o poză e mult mai edificatoare decât toate cuvintele la un loc.

poze

Am dorit să scriu articolul ăsta pentru că am văzut la mai multe persoane fotografii aruncate prin tot felul de directoare astfel încât le era aproape imposibil să le mai găsească apoi sau pierdeau o mulțime de timp căutându-le.

P.S.: De ceva vreme mă gândesc serios să îmi fac un photobook pentru fiecare an în parte, cu cele mai reprezentatife fotografii din acel an, și habar n-am cam care ar fi o soluție optimă calitate/preț/număr de fotografii. Recomandări, ceva?

One comment

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Stefan Rusie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading