Nu regreta nicio decizie din viața ta

time1

Titlul articolului pare un adevărat clișeu, dar îmi place tare mult. Am auzit și am citit replica asta ne nenumărate ori și niciodată nu am luat-o în seamă până să o întâlnesc pe Simona la lansarea proiectului lui Bogdan (urmăriți-l că sigur o să vedeți lucruri tare faine).

O fi fost de vină felul în care a zis asta, or fi fost cele 2-3 beri pe care le băusem înainte, o fi fost optimismul ce se citea în vocea ei… Sincer să fiu, nu știu. Ce pot să spun e doar faptul că dacă până acum îmi părea rău de vreo decizie pe care am luat-o în trecut, acum simt că mă doare fix la banană și că eu sunt singurul care trage de pe urma deciziilor mele, fie ele bune sau rele.

Dacă e să sufăr pentru că am gândit aiurea în vreun moment, atunci așa să fie, iar dacă e să mă bucur, atunci să o să mă bucur din tot sufletul de ce îmi oferă viața pentru că din câte mi s-a spus, s-ar părea că sunt o persoană extrem de optimistă care nu ar trebui să își schimbe niciodată felul de a fi și de a gândi.

Și chiar cred asta pentru că de câțiva ani încerc să îmi trăiesc viața după anumite principii bine înfipte în mintea mea și de la care nu prea mă abat. Și chiar e bine așa. Unul dintre acestea ține de faptul că niciodată nu mă voi schimba pentru cineva sau pentru ceva anume deoarece în felul ăsta aș deveni o persoană de care nu mi-ar plăcea când m-aș uita în oglindă. Cred că aș putea să transpun mai bine toată filozofia asta printr-un citat din “Shogun” care mie, personal, îmi place foarte mult și îl consider un fel de motto: “Nu eu am ales să fiu ceea ce sunt. Asta mi-e karma”.

Un al doilea principiu sau cod pe care îl urmez se poate rezuma la cuvântul arab “Maktub” (cine a urmărit Clona  știe despre ce e vorba) care s-ar traduce prin “Așa a fost scris”. Pentru mine asta înseamnă că indiferent de ce mi se întâmplă, bine sau rău, trebuie să accept situația și să merg înainte.

Cu siguranță mai sunt și alte reguli pe care mi le impun când mă gândesc la mine și la felul în care acționez în diverse situații, dar nu despre asta e vorba, ci despre cum ar trebui să trăim noi cu propria persoană și deciziile pe care le luăm, despre cum putem să fim fericiți fără să ne pară rău de trecut, despre cum să lăsăm trecutul în spate și să privim către viitor și despre cum să trăim fără regrete.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.