Politica în ziua de astăzi

Vreau să încep articolul acesta cu mențiunea că nu aveam niciun gând să scriu despre un subiect atât de abstract și de neinteresant, dar ceea ce m-a determinat să aștern câteva cuvinte despre asta e faptul că la televizor, pe canalele de știri, numai despre asta se vorbește de parcă alte subiecte mai importante n-ar exista. La fel ca  mașinile și fotbalul, politica nu reprezintă un subiect despre care să discut ore în șir. În schimb, am vrut să scriu rândurile astea pentru că sunt conștient că ea face parte din viețile noastre și ne influențează felul în care trăim, ne determină stilul de viață și ne dă sau ne ia din drepturi și libertăți.

political_speech_1346695

Nu încerc să fac politică , nici să îndoctrinez pe cineva cu afinitățile mele politice pentru că fiecare dintre noi are dreptul să urmeze pe cine dorește, dar vreau să spun doar câteva cuvinte despre alegerile pentru președinție de anul acesta.

Din ce am auzit și am văzut pe diversele canale de știri, România are în toamna aceasta nu mai puțin de 14 candidați, dar se pare că niciunul nu e perfect pentru funcția către care țintesc. Atunci de ce să mai votăm? De ce ne-am da câteva minute din viața noastră pentru ca cineva să ocupe o funcție de unde să ne asuprească și mai rău prin intermediul taxelor și legilor care ne-au înăsprit viața în continuu? Răspunsul meu ar fi că trebuie să votăm pentru a încerca să scăpăm de teama zilei de mâine, nu pentru a pune pe cineva la cârma țării sau pentru a scăpa de actuala guvernare. Trebuie să votăm pentru mai bine, pentru viitorul nostru și al urmașilor nostri pentru că nimeni nu-și dorește ca cei care se nasc acum să crească fără condiții de a merge la școală ori fără a avea ce mânca.

Scopul principal în exercitarea dreptului de vot este de a ne stabili un conducător care să se gândească la binele României. De asemenea, președintele este și un reprezentant în relațiile diplomatice cu alte țări și dictează direcția în care mergem: Vest sau Est.

Indiferent de cine ajunge la putere sau de felul în care ajunge (legal, ilegal, prin furt de voturi, mită electorală etc) noi trebuie să alegem pe cineva și să trăim cu alegerea pe care o vom face pentru următorii 5 ani, când dacă nu vedem că lucrurile au început să ia o direcție bună, vom alege din nou.

Pe cine să votăm? La fel cum am spus și celor care m-au întrebat până acum, răspunsul e: Votați cu cine doriți, dar gândiți-vă că persoana respectivă trebuie să facă ceva bun pentru români și pentru România. Se știe că toată lumea fură în țara asta și nu ar trebui tolerate asemenea fapte, dar acum trebuie votată persoana care fură cel mai puțin și care e capabilă să scoată România din prăpastia în care s-a adâncit tot mai mult de la revoluție și până astăzi. Și pentru că tot am amintit de revoluție, dreptul românilor de a vota tot atunci s-a câștigat.

One comment

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.