Planuri pentru 2023

Nu-mi place să îmi fac rezoluții pentru noul an din cauză că până acum nu m-am ținut de ele și mereu părea că în ianuarie vreau să mă schimb, că o să mă țin de tot ce mi-am propus și că noul an va fi mult mai productiv și voi deveni cea mai bună versiune a mea de până acum.

Doar că nu, nu prea s-a întâmplat și am trăit fiecare zi adaptându-mă la ce trebuia făcut atunci pe moment.

Sper ca 2023 să fie altfel, diferit, să mă țin de un plan și să fiu mai consecvent – ăsta-i cuvântul care îmi răsună în cap de câteva zile.

Am aflat acum ceva vreme de o chestiune interesantă de pe blogul lui hoinaru, și anume, termenul de accountability care-i destul de mișto ca și concept. Adică să existe cineva în jurul tău cu care să vorbești despre ce ți-ai propus și care să te tragă de mânecă atunci când începi să mergi aiurea pe lângă cărare.

Iar blogul ăsta îmi servește drept suport pentru verbalizarea și declararea intențiilor în așa fel încât să pot arunca un ochi la final de an peste ce am scris acum și ce mi-am setat:

 1. 100 de zile sau chiar mai mult:
  • citit (minim 30 minute pe zi sau 24 de cărți pe an)
  • sport/mișcare (minim 30 minute)
  • cursuri online, învățat (minim 30 minute/zi)
 2. 260 de articole pe blog
 3. Jurnal zilnic de fotografii pe un cont de instagram separat de cel personal
 4. 365 zile fără alcool și țigări (o să scriu un articol separat cu motivația)

S-ar putea ca obiectivele de mai sus să fie destul de mici, însă nu vreau să mut munții din loc, ci să învăț să fiu consecvent în ceea ce întreprind.

Mă bazez pe imaginea de mai jos care spune că dacă devenim mai buni cu un singur procent zilnic, atunci la finalul anului vom fi ajuns să fim cu aproape o treime mai buni decât atunci când am început să lucrăm.

De ce fac astea?

Îmi doresc să fac toate aceste lucruri pentru a deveni mai bun din mai multe puncte de vedere, de la muncă la viața personală și la tot ce ține de viața mea în general pentru că timpul pe care îl avem de trăit până la capătul zilelor e destul de puțin.

Cu puțin noroc aș putea considera că până acum am trăit o treime din toată viața și încă nu mi se pare că am realizat foarte multe lucruri. De aceea restul timpului ar trebui să fie cât mai productiv și cât mai focusat.

Dacă m-aș uita în jurul meu aș găsi cu siguranță mii de exemple cu care să fac comparație și aș putea spune că din multe puncte de vedere poate sunt într-o poziție mult superioară, numai că nu asta e intenția mea.

Vreau să dau un sens sau un rost vieții mele, să nu am vreun regret la final că nu am făcut suficient.

One comment

 1. Eu am inceput sa imi fac, cel putin pentru blog. Cumva, vad in ce directie m-am dus cu blogul, daca am luat-o pe aratura sau nu.

  In rest, despre lucrurile de zi cu zi, personale, nu imi fac planuri.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.