Ce poți să cumperi cu banii de la donarea de sânge

donare sange

Update 2024: A crescut suma pe care o primesc donatorii de sânge de la 66.99 de lei -> 280 de lei


Donez sânge de aproape 10 ani și voi face asta în continuare, dar niciodată nu m-au interesat prea mult bonurile de masă pe care le primeam. Pentru mine acestea reprezintă mai mult o chestie extra care vine la pachet cu sentimentul de mulțumire că sângele donat ajunge la cineva care are cu adevărat nevoie de el.

Discuția de acum pornește de la faptul că recent s-au introdus cardurile de bonuri de la Sodexo în locul clasicelor tichete de masă și am fost la un magazin să cumpăr de-ale gurii.

Am constatat că de banii ăștia am pus în coș aproape nimic, fix ca în poza de mai sus: 2 chifle, o lipie, 5 cotlete de berbecuț și un pachet de cașcaval feliat. Nu mai zic că doar cotletele au costat mai mult decât toată sumă încărcată pe card.

Cred că valoarea tichetelor a fost dintotdeauna 66.99 lei, adică o sumă modică ce încearcă să răsplătească într-un fel gestul de a dona, doar că în ziua de astăzi pare că nu mai faci nimic cu banii ăștia. Să zicem că am fost eu pe opulență, dar câte zile poți să trăiești de banii ăștia? Ajung o săptămână dacă iei legume din piață, pâine, ouă etc. și îți gătești singur?

Repet, nu e discuția în sine nu e doar despre bani cât despre ideea că tot timpul se spune că nu există suficienți donatori și nici cantitatea de sânge necesară în spitale.

Se fac campanii de donare peste tot, Untold oferă acces gratuit la festival, cred că Electric Castle la fel, se duc angajații de la Centrul de Transfuzie prin sediile companiilor și mall-uri ca să colecteze sânge de la donatori, dar cumva tot nu e suficient.

Mă gândesc că ori nu se comunică destul de bine despre nevoia de sânge, ori nu există mentalitatea aceasta de a ajuta la poporul nostru, ori nu sunt stimulați suficient oamenii pentru a dona.

Cred că cele mai multe persoane care donează merg voluntar pentru că-și doresc să-i ajute cumva pe cei din jurul lor și nu donează pentru bani. Doar că o sumă mai mare sigur i-ar aduce la Centrul de Transfuzie și pe alții care probabil nu s-au gândit până acum c-ar putea deveni donatori.

Câți dintre voi au donat cel puțin o dată până acum? Iar dacă nu ați donat, ce v-ar determina să donați sânge?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.