Youtube Premium se scumpește

Deși anunțul cu creșterea de prețuri a serviciului Youtube Premium a fost anunțată prin vară pentru Statele Unite, iată că acum a venit și rândul altor țări precum Argentina, Australia, Austria, Chile, Germania, Polonia și Türkiye.

Tocmai ce am primit și eu o notificare de la Youtube că începând cu următoarea dată de facturare voi plăti mai mult pentru a vedea clipurile fără publicitate. Scumpirea se va aplica la fiecare plan tarifar dintre cele 3: individual, family și student.

Cum plătesc mai puțin pentru Youtube Premium?

Într-o lume în care serviciile de streaming sunt tot mai multe și fiecare dintre ele încearcă să mai tragă câțiva dolari în plus de la fiecare abonat, e de înțeles că și oamenii își doresc contrariul, adică să plătească un preț cât mai mic.

Pentru Youtube Premium există câteva țări în care abonamentul este la un nivel destul de jos față de România și la un nivel sub exagerat de mic față de Statele Unite. Astfel cele mai mici prețuri sunt în Türkiye, Argentina și India, dar și acolo vor crește.

Pentru a obține prețul cel mai mic recomand varianta pe care am urmat-o și eu:

  • instalați un client de VPN care să vă ofere un IP de Türkiye
  • dați sign-in pentru autentificare
  • accesați https://youtube.com/premium
  • alegeți planul care vi se potrivește și plătiți

Eu am optat pentru planul family unde mai am adăugate încă 5 persoane cu care împart beneficiile oferite de Youtube Premium & Youtube Music.

Până acum plăteam 59.99 TRY (cam 10 lei)/lună, iar din decembrie voi plăti 115.99 TRY (aproape 20 de lei)/lună. Nu e mult, însă dacă pun laolaltă toate serviciile la care sunt abonat se cam adună ceva bănuți, așa că de ce să nu fac o mică economie atunci când se poate.

Se va scumpi și abonamentul din România?

Momentan România nu e inclusă pe lista țărilor în care se va scumpi abonamentul pentru Youtube Premium, însă mă aștept ca undeva la anul să crească și la noi abonamentul.

La momentul scrierii acestui articol serviciile cu plată oferite de Youtube costă la noi 26 de lei pentru o persoană, 39 lei pentru planul family și 15 lei/lună pentru studenți (aici probabil trebuie să dovediți cumva calitatea de student).

Ce opțiuni mai am?

Am văzut săptămâna trecută la Adrian că ar mai fi și site-ul gamsgo.com unde puteți împărți costurile cu alți utilizatori ai Netflix, Youtube Premium, Spotify, Tidal, HBO Max, Disney+, însă nu sunt convins de asta pentru că am impresia că trebuie reînnoit periodic acest abonament. Puteți încerca să vedeți care-i treaba.

8 Comments

    • Prefer sa platesc pt un serviciu pe care il folosesc chiar si mai putin decat e in mod normal.

      Pe principiul expus de tine nu ar trebui sa platim nici pe RATB sau metrou.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.