Sexualitatea a luat-o razna?

Se prea poate să fie doar o chestiune prezentă doar în ochii mei, însă de ceva vreme tot văd pe facebook copii de liceu în care urlă hormonii în fiecare zi și care nu știu cum să își exteriorizeze această stare altfel decât în văzul tuturor.

Văd fete din ce în ce mai dezbrăcate și mai dezinvolte care nu știu ce e aia rușine și care cred că goliciunea reprezintă noul trend al tinerilor, care își aruncă hainele de pe ele fără să le pese că sunt văzute de părinți, profesori, etc și care aleargă după sex ca și cum acesta ar fi ultimul lucru pe care îl au de făcut pe pământ. Și modul acesta de comportament online nu e prezent doar la fete, ci și în rândul băieților care ajung uneori să aibă o atitudine chiar vulgară.

Vreau să spun că înțeleg că la vârsta asta curiozitatea e maximă și că toți aleargă să descopere noi senzații și trăiri, dar mi se pare că totul e schimbat față de acum 10 ani. Aș putea da vina pe diferența de vârstă dintre generații și pe faptul că nu mai înțeleg eu modul în care au crescut și în care se manifestă puștanii din ziua de azi. Pe lângă toate astea, aș putea crede că totul pornește de la educația pe care au primit-o atât acasă, cât și la școală și de felul în care tinerii au fost influențați îndobitociți de televiziuni/internet/radio.

Cred că a publica diverse poze, status-uri, comentarii pe rețelele sociale prin care dorești să îți exprimi diverse stări și dorințe trebuie asumate și luate ca pe niște declarații ce te definesc ca și persoană indiferent de vârstă pentru că astfel poți influența părerea oamenilor despre tine și poți fi etichetat/-ă punându-ți-se o etichetă invizibilă pe care nu vei dori să o ai lipită pe spate mai târziu.

Ar trebui conștientizat faptul că poze de genul celor de mai jos nu duc nicăieri.

poza

sau

Capture

La fel cum am spus și la începutul articolul, poate asta e doar în mintea mea. Nu trebuie să aibă toată lumea aceeași  părere ca mine și nu condamn pe nimeni, însă mă întreb cum s-a ajuns la asta și încotro ne îndreptăm?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.