Cum să NU faci un CONCURS pe blog

Traffic sign for Winners or Losers - business concept

Am văzut de multe ori că bloggerii organizează din când în când anumite concursuri pe site-urile lor și ăsta e un lucru bun pentru că în felul acesta reușesc să își răsplătească cititorii. Ba mai mult, concursurile reprezintă o modalitate prin care un blogger îi  face pe cititorii săi să fie mai aproape de el și să se întoarcă mereu pentru a-i citi ultimele articolele, dar nu orice concurs reprezintă ceva bun.

Din punctul meu de vedere, atunci când tu, blogger, decizi să organizezi un concurs ar trebui să folosești o metodă de desemnare a câștigătorului mult mai bună decât random.org pentru că nu mi se pare corect ca premiul să fie revendicat de cineva pe care nu prea îl interesează decât să câștige. Eu, unul, aș prefera să validez câștigătorul în urma explicațiilor date în comentarii, nu să trag la sorți. Dacă aș organiza vreun concurs mi-aș dori să premiez creativitatea, imaginația ori explicațiile raționale, nu orice aberație de 2-3 cuvinte aruncată în silă într-un comentariu de către cineva care trăiește doar cu speranța că poate-poate l-o lovi norocul și pe el ori de cineva pe care îl interesează să câștige doar pentru a se afla în treabă.

Am mai observat că până să fie vreun concurs pe anumite bloguri, cititorii nu prea se înghesuie lumea să comenteze, dar în momentul în care văd scris cu litere “CONCURS”, parcă se activează spiritul de turmă și toți o iau razna și încep să comenteze cu speranța că apucă să pună mâna pe marele premiu sau, dacă există, pe  vreo bucățică din premiile de consolare.

Random.org mi se pare un fel de loterie la care participă tot poporu’ pentru că i se pare ușor de câștigat, dar de fapt nu e cu nimic mai presus decât o alba-neagra la care câștigătorul e doar bloggerul. Fie că e vorba de un premiu modic precum un bilet gratis la cinema, fie că e vorba de ultimul iPhone, concursurile gen loterie îmi provoacă greață și nu îmi place nici să le organizez, nici să particip la ele. Mai bine deloc, decât să fiu păcălit de iluzia unui câștig pe care nu îl merit sau care ar ajuta mai mult pe altcineva.

Sursă imagine: turnbacktogod.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.