O lecție de la frizerie

tuns-frizerie

Despre tuns am mai scris și înainte, dar de fiecare dată când ajung la o nouă frizerie descopăr tot felul de chestii noi.

Era 6 si 3 minute când am ajuns în fața frizeriei. Mă opresc puțin, mă uit, apoi dau să plec și după nici doi pași mă răzgândesc, totuși, și intru să-mi tund podoaba capilară. Prea mă amăgisem de multe ori în ultimele două săptămâni că merg să mă tund și parcă în fiecare zi se găsea altceva mai bun de făcut.

Na! Că fix azi mi s-a pus cheful să mă tund. Ba chiar am plecat cu juma’ de oră mai devreme de la serviciu ca să prind un loc la una din doamnele ce-și desfășoară activitatea în încăperea de 2 metri pe 2. Una din ele, cea blondă și mai tinerică era ocupată cu o doamnă în vârstă ce se gătea pentru ceva eveniment, iar cealaltă privea sictirită la știrile de la ProTV de mi-am zis că tot norocul din lume a dispărut și o să-mi facă la scări în cap de o să le depășească la număr pe cele de la Cetatea Poenari.

Am întrebat frumos dacă mă tunde și răspunsul afirmativ a venit numaidecât din colțul gurii, bineînteles la fel de sictirit ca și starea sa. M-am așezat firesc pe scaun, și în timp ce îi spuneam cum vreau să mă tundă, femeia și-a pregătit imediat sculele și a trecut la treabă.

N-au trecut nici două minuțele când deodată intră pe ușă o tânără domnișoară alături de bunica ei. Voiau doar să salute lumea și să mai schimbe două-trei vorbe cu blonda din dreapta mea. Veneau de la dansuri. Fetița avea vreo 8 ani și deja zicea că sâmbătă va fi prezentă la o emisiune la Antena Stars. M-a impresionat puțin, că aici voiam să ajung. Cum să ai o vârstă atât de mică și să fii deja o vedetă în miniatură de te caută televiziunile?

Ba mai mult, în timp ce îmbufnata bătrână tăia cu repeziciune din părul meu, am aflat fără să vreau de la blondina pe care o cunoșteau vizitatoarele, că tânăra dansatoare e o veche cunoștință de-a ei. O știa de la 8 luni, de când avea doar 3 kilograme și își amintește că avea și-o problemă cu inima. D-aia nu lua în greutate, dar pentru asta a făcut o operație și acum a ajuns să danseze pe la emisiuni la numai 8 ani.

Jur că m-a impresionat toată povestea asta, dar cel mai frumos moment a fost când, la plecare, înainte să închidă ușa o aud pe domnișorică șoptind ușor printre dinți:

“- S-aveți o seară frumoasă!”

Cum, mă, să fie atât de mică și atât de politicoasă? Politețea se învață acasă și nu prea ai cum să scapi de ea toată viața. În timp ce mulți cunoscuți de-ai mei tind să uite de ce e important să ai bun simț, iată că o fetiță de numai 8 ani mi-a reamintit dându-mi o lecție de viață.

P.S.: La frizerie se povestesc o mulțime de lucruri, uneori chiar și destul de intime. O să încep să notez fiecare experiență mai deosebită pe care o trăiesc acolo și mi-ar face plăcere să aud și alte istorisiri de-ale voastre de când ați mers la frizerie.

Sursa foto: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.