Înșelătorii prin telefon

phone-scam

Mă sună acum câteva zile, într-o după-amiază în care eram super plictisit, un agent de vânzări fără pic de credibilitate fix ca ăia pe care îi auziți de fiecare dată când mai cumpărați chestii pe care le-ați văzut la tele-shopping. Am văzut un număr pe care nu îl aveam în agenda telefonului (0736 996 995) și mai c-aș fi băgat mâna-n foc că e vreo duduie de la nu-mai-știu ce bancă ce vrea să mă determine să îmi fac un depozit cu dobândă 25% de la stat.

N-a fost să fie. De data asta voce de bărbat. Se prezintă, nu îi rețin numele. Îl las să vorbească și începe să mă ia cu texte d-alea expirate pe care le folosești să îi determini pe copilași să mănânce tot din farfurie. Mă întreabă dacă sunt șofer, îi zic că da și mă pregătesc să îi trântesc ditamai refuzul pentru orice mi-ar propune. Îmi mai spune și despre numărul accidentelor și despre faptul că alții sunt vinovați.

Bănuiam despre ce e vorba, dar tot nu știam ce vrea să îmi vândă. Până în momentul în care inevitabilul s-a produs și mi-a zis dacă am cumva cameră video pentru mașină. În capul meu se aprinsese deja scânteia, iar el a început să turuie cum că oferta lui sună super interesant și că sigur îmi va plăcea, că voi primi 30% discount la asigurare, că trebuie să văd achiziția unei camere video pentru mașină ca pe o investiție ce se amortizează în câțiva ani și nu ca pe o cheltuială. BULLSHIT! FIX ASTA E!

Măi, oameni buni și agenți d-ăștia de vânzări prin telefon, eu vă cred că mai prostiți câte unul pe ici, pe colo, dar mai lăsați-o încolo de treabă. Nu credeți că dacă cineva are nevoie de orice produs, se duce și îl cumpără singur? Sau nu vă dați și voi seama că prin telefon nu prea mai merge treaba că s-au prins mulți de excrocheriile voastre?

P.S.: Am uitat să întreb de unde avea numărul meu, cum se face livrarea și cum pot să testez produsul, dar cu proxima ocazie voi avea grijă și de aspectele astea.

P.P.S.: Am văzut la Răzvan Baciu ceva asemănător despre camerele video pentru mașini și cum funcționează sistemul ăsta de vânzări.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.