Păreri și Postări pe Facebook

facebook-793048_640

Facebook a devenit încă de la lansare o platformă pe care nimeni nu prea mai poate să o ignore pentru că acolo se află toate noutățile fără de care viața nu ar avea niciun sens – nu știu cum au putut oare să trăiască toți predecesorii noștri fără Facebook. Uneori mi se pare că Facebook reprezintă un mijloc prin care evadăm pentru câteva momente în altă lume sau în unele cazuri evităm anumite persoane când nu avem chef de socializare face-2-face, și să nu-mi spuneți că vreunul n-a făcut asta niciodată că nu cred așa ceva.

Mi se pare genial că oamenii chiar își scriu ideile acolo pentru a dezbate diverse chestii, dar totodată mi se pare că acele postări care se vor a fi informative ori educative sau mai știu eu ce scop or avea, de-a lungul vremii se pierd în negura timeline-ului, când de fapt ar putea să fie găsite imediat pe un blog personal. E vorba de niște idei care, într-adevăr, răman scrise undeva și care ar fi destul de utile anumitor oameni, dar totodată se pierd de-a lungul timpului pentru că uităm de ele.

Toată concepția asta a mea despre ideile împărtășite pe Facebook se poate asocia fix cu o magazie sau o debara unde depozităm din ce în ce mai multe lucruri care acum nu ne mai folosesc, dar, poate în viitor, vom avea nevoie de ele, așa că n-avem de ce să le aruncăm. Greșeala e că depozităm atât de multe chestii încât nu mai știm pe unde le-am pus fără a avea un inventar amănunțit cu fiecare obiect aruncat în debara.

Așa și cu Facebook-ul, spui multe acolo, dar abia mai găsești ceva când ai nevoie. În schimb, blog-ul sau site-ul personal te ajută să faci o inventariere a ideilor, e ca un fel de arhivă pe care o poți accesa oricând. Ah, ați putea spune că Facebook-ul e gratis, dar și un blog pe WordPress e la fel, însă cu siguranță interacțiunea online e mult mai facilă pe o platformă socială decât pe un site personal.

Sursă foto: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.