Ce cărți să citesc?

carti

Îmi plăcea să citesc – încă îmi place, dar problema e alta. Nu știu cum să fac să mai citesc la fel de mult cum citeam acum câțiva ani fiindcă se găsesc tot felul de motive din cauza cărora amân la nesfârșit să lecturez o carte bună. Ba mi se pare că nu am timp, ba găsesc altceva de făcut, ba nu găsesc o carte pe care să n-o mai las din mână până nu o devorez din scoarță-n scoarță.

Prin liceu citeam destul de mult. Sau așa mi se părea mie, dar nu vă imaginați că am citit toate aberațiile pe care încercau să ni le bage pe gât profii de română. Citeam multă beletristică și ceva istorie din afara programei școlare pentru că făceam asta de plăcere. Cât despre romanele, dramele, poeziile etc de la școală le evitam pe cât posibil pentru că simțeam cum cineva mă obligă să le citesc. Pe vremea aia nu cred că am citit altceva în afară de “Baltagul” pentru școală.

Și acum citesc mult, dar nu cărți, deși mi-ar plăcea. Citesc bloguri, sinteze, reportaje jurnalistice de investigație și ceva politică pentru că îmi doresc să rămân informat în permanență cu ceea ce se întâmplă în jurul meu, însă vreau să citesc și altceva care să mă ajute să mă dezvolt ca și persoană, să îmi lărgească orizonturile și cultura generală.

Unul din obiectivele pentru 2016 e să citesc cel puțin 12 cărți (câte una pe fiecare lună), însă spre rușinea mea, țin să mărturisesc că nu am terminat niciuna până acum deși m-am apucat de vreo două.

Aș citi orice, dar parcă nu-mi vine sau nu știu de unde să mă apuc de unul singur, iar aici, trebuie să recunosc, am nevoie de puțin ajutor din partea voastră. Am nevoie de recomandări de cărți bune care să conțină și motivul pentru care merită citită cartea respectivă.

Dacă strâng 12 recomandări (fie aici, pe blog, ca să râmână, fie pe Facebook), fac un pinky promise și mă apuc să le termin până în decembrie chiar dacă a rămas mai puțin de jumătate de an. Ba mai mult, după fiecare carte citită o să scriu cum mi s-a părut, fără să fac ca în liceu când luam comentariile de pe net.

Sursă foto: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.