Cât costă să mergi cu Uber sau Bolt

Scriam cu câteva zile în urmă despre statisticile personale între 2015-2019 privind aplicațiile de ride-sharing pe care le folosesc (Uber și Bolt). Consider că e important să știm pe ce se duc banii noștri și cât ne costă să ne deplasăm în oraș indiferent dacă folosim mașina personală, autobuzul, metroul sau chiar taxiul.

Cel mai simplu e să intri în fiecare aplicație în parte și să te uiți la istoricul tău, dar poți vedea numai fiecare cursă în parte. Nu poți avea o privire de ansamblu a ceea ce a însemnat ride-sharing-ul pentru tine te tot anul.

Pentru a afla cât ai mers cu Uber e destul de ușor să intri în contul tău de pasager de pe site-ul Uber și să-ți notezi manual într-un Excel fiecare cursă pe care ai făcut-o, dar și mai ușor e să-ți instalezi o extensie de Chrome care-ți arată destul de frumos în browser tot felul de statistici interesante. După ce ai instalat-o trebuie să mergi tot spre contul tău de client și să apeși pe extensia din browser ca să-ți proceseze datele de la Uber.

Pe lângă infograficul afișat cu tot felul de date frumos aranjate, extensia asta generează și un fișier CSV care are mult mai multe informații precum locațiile unde au început cursele și unde s-au terminat, ID-ul tău și al șoferului, data și ora curselor plus multe altele.

În schimb pentru Bolt, nu-i chiar așa ușor pentru că ei nu au o interfață grafică web unde ar putea clientul să vadă istoricul său. În cazul ăsta trebuie intri în aplicația de pe telefon și să ceri toate datele personale de la Bolt printr-un mesaj adresat echipei de suport. Problema e că aceștia îți trimit tot un fișier CSV destul de neprietenos ca lizibilitate, dar care se poate transforma destul de ușor cu Excel-ul în așa fel încât să fie interpretabil.

Mai jos sunt pașii pe care i-am urmat eu ca să obțin toate datele personale pe care le stochează Bolt:

La fel ca în cazul Uber, avem și aici o mulțime de date precum metoda de plată (Visa, Mastercard, cash, Apple Pay), data de expirare a cardurilor, numele șoferului cu care ai mers, adresele cuselor, data, ora, dar și mesajele transmise echipei de suport.

E destul de mișto să îți faci un calcul la final de an și să interpretezi niște numere dintr-un tabel.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.