Sfârșit de viață

Deseori mă surprind gândindu-mă, la fel ca poate mulți alții, la scopul nostru pe pământ și la sensul vieții în general. Întrebarea asta începe să își facă loc în mintea mea într-un mod obsesiv și de fiecare dată când văd diverse personalități cum pălesc în fața iminentului sfârșit, mă cuprinde un fel de teamă ce nu-mi dă pace. Exemple cu oameni/vedete/personalități ce dispar dintre noi sunt multe, dar parcă totul pare mai cutremurător de fiecare dată când acest lucru ne ia prin surprindere, fără a ne aștepta măcar la așa ceva.

Chiar dacă mortea ar trebui privită ca ceva firesc de către oameni, nu putem să rămânem impasibili la ceea ce am fost învățați să credem despre această etapă finală a vieții.

Ideea acestui articol a venit în urma veștii de săptămâna trecută când am aflat că actorul Robin Williams a murit, veste ce m-a șocat la fel de mult cum i-a șocat și pe alții. Nu puteam să îmi imaginez cum cineva atât de iubit de oameni ar putea să dispară pur și simplu dintre noi. Știu că ar fi multe despre el, dar prefer să mă opresc aici pentru că simt că au spus alții destule despre el, despre ce a însemnat și despre ce ar mai fi putut face în continuare cu viața sa.

Toate acestea fiind spuse, am fost curios să văd ce alte celebrități au mai plecat dintre noi la o vârstă destul de fragedă și care a fost cauza decesului lor. Țin să spun că am rămas curprins când am văzut că nu-s așa puține personalități și că majoritatea aveau un succes extraordinar în acea perioadă a vieții lor. Mai jos am reușit să încropesc un fel de galerie cu câțiva dintre cei pe care i-am găsit.

This slideshow requires JavaScript.

Ca să nu sfârșesc articolul într-o notă tristă și pesimistă, iată că am găsit și o interpretare mai amuzantă a vieții noastre într-o creație a artistului australian Michael Leunig.

original

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.