Skagen – un loc în care vreau să ajung

De când am văzut filmul Copenhagen gândul mi-a tot rămas la scena de la final. Nu de scena în sine e vorba, ci de locul unde e filmată, un loc impresionant unde îmi doresc să ajung într-o bună zi. E vorba de localitatea Skagen din Danemarca unde se găsește cel mai nordic punct al țării și mai ales locul unde se întâlnesc într-un spectacol pur și simplu ireal Marea Baltică și Marea Nordului.

Cum știu că în punctul Grenen – Slkagen se întâlnesc cele două mări? E vorba de faptul că acolo se poate observa cu ochiul liber cum se lovesc între ele valurile fiecărei mări. De fapt e vorba de curenții celor două mări care se mișcă în direcții opuse.

Există cumva și un mit conform căruia apele celor două mări nu se amestecă ceea ce e complet fals. Dacă nu se vede asta cu ochiul liber împreunarea asta de ape, ci doar cum se lovesc valurile, asta nu însemnă că nu se întâmplă un astfel de proces. Din cauza diferenței de salinitate Marea Baltică și Marea Nordului acesta este un proces destul de lent.

Ca să vă dați seama mai bine de ce vreau să fiu martor la un astfel de fenomen am pus mai jos un mic filmuleț găsit pe youtube.

Mai mult de atât, mai jos am notat două impresii oferite de diverși oameni pe tripadvisor.com:

It is worth to see. Nice walk, just as always in such place, lots of people, but you cannot experience it in any different place in Denmark.

The “northern tip” of Denmark is actually 2 km west, but this is the place to go! A long beach takes you all the way to the tip, where waves crashes into each other.

Aaa… Și mai jos, pentru o mai bună înțelegere, aveți harta Europei cu locul unde se află Skagen. În partea stângă e localitatea scăldată de Marea Nordului, iar în partea dreaptă de Marea Baltică.

1319_w

Imagini via pixabay.com | vacationstogo.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.