Afinitatea românilor pentru scandaluri

scandal

Acum că au trecut câteva zile de la ultimele evenimente sau știri care au ținut captivă atenția românilor, pot să zic și eu vreo două vorbe despre Mircea Badea care și-a luat-o-n freză de la motociclistul campion la bătut pe alții și despre pseudo-doctorul italian ce opera nestingherit la niște spitale din București.

O știre nu e atunci când un câine mușcă un om, ci atunci când un om mușcă un câine și cu siguranță aceste două evenimente reprezintă subiecte ce pot fi transformate în știri deoarece sunt niște chestii care nu se întâmplă la fiecare pas.

Dar de aici și până la a face mișto zile întregi vis-a-vis de aceste subiecte denotă faptul că românii sunt printre cei mai buni în a râde de alții și că nu prea au altă distracție care să-i țină fericiți. Cel puțin pe moment. Practic, așa se vede după ce faci câțiva pași în spate și ai o privire de ansablu.

Și-a luat Badea bătaie? Așa-i trebuie dacă-i cu gura mare, dar nu e nimic mai mult de zis aici. A operat italianul ăla fără să aibă diplomă de doctor? Bineînțeles! Acum mi-aș dori să văd că poliția își face treaba, iar eu îmi pot continua viața liniștit fără să mă mai lovesc de evenimentele astea care nu mă afectează în niciun fel, direct sau indirect. Mi se pare că știrile astea două nici n-ar mai trebui pomenite după ce le-ai văzut la TV pentru că nu-s niște evenimente “wow”.

Încep să cred că suntem prea ocupați să ne uităm în ograda vecinului și ne pasă prea puțin de propria noastră persoană.

Comentăm pe Facebook despre fiecare gafă pe care o face Dăncilă (s-ar putea ca asta să devină normalitate în curând și să nu mai reprezinte o știre) ori despre cum ne-am dori să înfunde Dragnea pușcăria încât uităm să avem grijă de noi. Și asta pentru că subiectele de bârfă sunt infinite și mereu apare ceva nou care să ne distragă atenția.

Ne place să fim spectatori la toate scandalurile, iar apoi să râdem și să dăm toate glumele posibile despre alții, însă de făcut ceva concret parcă e un pic cam greuț. Mai bine să citim tabloide și să ne hâhăim toată ziua că doar d-asta au prins atât de bine la public CanCan și Click.

Nu-i mai bine cum zice englezul? Mind your own business!

Sau vorba românului. Vezi-ți de viața ta!

Imagine: pixabay.com | geralt


Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.