Suntem niște ipocriți! Cu toții!

ipocrizie

E vechi fenomenul, știu! Și nu ține doar de români sau de vreo nație aparte, ci peste tot în lumea asta, oriunde te-ai uita vezi ipocriți la tot pasul, iar cel mai recent exemplu e legat de moartea lui Vadim Tudor. Aproape toți românii îl știu de la televizor că era un mare scandalagiu, un clovn extrem de inteligent ce părea a fi tot timpul împotriva celorlalți.

Cunosc puține persoane care chiar îl simpatizau pe Vadim și care au spus că l-au votat să fie președintele României în cel puțin una dintre cele 5 candidaturi la președinția României. Cred că le-aș putea număra pe degetele de la o singură mână pe acele persoane pentru că cei care sar acum în sus și trâmbițează pe Facebook câte un fals “Dumnezeu să-l odihnească!” sunt niște ipocriți ordinari.

Nu acuz pe nimeni că nu-i politicos șă spui treaba asta atunci când moare cineva, însă dacă tot vrei să îți prezinți condoleanțele mergi la poarta casei unde stătea Vadim și aprinde o lumânare și spune-le celor din familia sa cât de rău îți pare că a plecat Vadim dintre noi, dar atunci când faci asta privește-i în ochi pe cei cărora le zici. Asta ca să ți se citească pe chip dacă-ți pasă cu adevărat că a murit omul ăsta. Facebook-ul poate fi orice în ziua de azi, dar nu ajută la nimic că scrii acolo niște aberații. Aaa… poate doar îți mai încălzește ție sufletul că primești like-uri și îți comentează lumea la status ori la poza cu Vadim pe care ai pus-o.

Atât cu Vadim pentru că vreau să mai dau un exemplu, de data asta la o scară mult mai mare și într-o țară ce ține economia lumii în palmă, SUA, iar personajul e fix Michael Jackson. Din câte știu, în ultima perioadă a vieții sale parcă avea o mulțime de datorii și nu mai era deloc în centrul atenției, iar la numai câteva ore după moartea sa au început să răsară fanii din toate colțurile lumii mai ceva ca ciupercile după ploaie. Pe lângă asta, au mai început să organizeze și dansuri în tot felul de locuri de pe mapamond ca să arate ei că îi aduc un fel de tribut lui Michael Jackson. Am zis doar despre aceste două personaje ca să nu mai amintesc și de altele. Mai jos sunt câteva statistici despre ce s-a întâmplat după moartea lui Michael Jackson.

statistici moartea lui michael jackson

Nu e asta o ipocrizie maximă? Ba da, dar aduce bani și popularitate.

Sunt sigur că în ambele cazuri există oameni cărora le pare cu adevărat rău că s-au dus pe lumea cealaltă niște nume grele, dar de la a sări de fund în sus tu, care n-ai avut nici măcar o legătură cu persoana respectivă, mi se pare atât o ipocrizie imensă cât și o nesimțire crasă pe care o arăți față de familiile decedaților.

Mi se pare că e un fel de înțelegere tacită între toată lumea de pe Facebook, unii să scrie despre Vadim și să îl ridice în slăvi, alții să îl acuze de tot felul de chestiuni, dar toți la un loc să își dea like&share pentru că despre asta e Facebook-ul, despre tine, nu să arăți că îți pasă cu adevărat.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.