DiscoverEU sau cum să vezi Europa cu trenul

DiscoverEU

Dacă aș mai avea 18 ani aș profita la maxim de astfel de programe precum DiscoverEU ca să văd lumea largă.

Nu cred că există un moment mai potrivit de a călători cu trenul prin Europa decât atunci când ai 18 ani și ești lipsit de griji. O astfel de aventură deschide o mulțime de orizonturi și opțiuni pentru cei tineri. De la descoperirea altor orașe ale bătrânului continent și până la a experimenta cultura altor țări, totul este posibil în Europa cu trenul.

Din experiența personală, o călătorie de aproape o lună întreagă cu trenul te ajută să-ți însușești niște aptitudini pe care nu le poți deprinde în școală sau zona ta de confort.

Indiferent dacă ești singur sau parte a unui grup de mici exploratori, înveți cum să iei decizii, cum să cauți cazare în fiecare oraș în care ajungi, interacționezi cu oameni al căror background cultural și lingvistic e diferit de al românilor.

O astfel de aventură îți poate oferi o altă perspectivă decât ceea ce vezi pe Youtube sau la televizor despre infrastructura și cultura țărilor europene, descoperi muzee și atracții turistice, dar cel mai mult înveți să ai încredere în tine, să îți gestionezi banii de buzunar și să te descurci pe cont propriu.

Așadar, ca să nu mai lungesc vorba, Uniunea Europeană desfășoară între 15 Iunie 2023 și 30 Septembrie 2024 programul anual intitulat DiscoverEU care pune la bătaie 35.000 de bilete de tren pentru tinerii născuți între 1 Iulie 2004 și 30 Iunie 2005.

În afară de condiția impusă de limita de vârstă, participanții trebuie să răspundă la un set de 5 întrebări și să completeze un formular de înscriere. Data limită este 29/03/2023 12:00 (CEST) și toate detaliile se găsesc aici: DiscoverEU.

Chiar dacă printre cititorii blogului sunt mulți care au trecut demult de 18 ani, poate cunoașteți pe cineva care are majoratul anul acesta. Îndemnul meu e să le dați de veste că exista DiscoverEU! Garantez că veți primi înapoi zeci de mulțumiri, iar după aventura cu trenul veți auzi povești senzaționale.

2 Comments

  1. N-am mai călătorit cu trenul de muuuuult timp și într-un fel mi-e dor. Totuși, am rămas cu o imagine proastă despre această experiență din puținele călătorii făcute. Sigur, nu se pune problema confortului în cazul subiectului de față, dar cum mai sunt condițiile pentru călătoriile cu trenul prin România? M-ar tenta să fac câte o plimbare de acest tip, la un moment dat, către oriunde.

    • Pe ruta București-Brașov cu trenul rapid e destul de decent, dar alte trenuri lasă de dorit. Cred că cel mai bun tren de la noi nu are termen de comparație cu ce există prin Italia, Franța, Germania la clasa a II-a, dar asta ține și de civilizație.

      Nu ai cum să păstrezi un lucru în stare bună dacă oamenii nu au niciun respect pentru acel lucru indiferent câți bani s-ar băga în recondiționare și modernizare.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.