Unoffice Hours – deschis la conversații

man wearing a face mask having a video call

Oamenii sunt în primul rând niște animale sociale programate să interacționeze cu semenii lor, iar lipsa conversației directe i-a determinat pe mulți să caute alternative. În primele luni de pandemie absolut toată lumea era speriată sau debusolată din cauză că lockdown-ul i-a luat prin surprindere pe cei mai mulți dintre ei.

Recunosc că nici eu nu am făcut notă discordantă și am ținut legătura cu diverși amici pe toate canalele posibile de la clasicul SMS, la apeluri directe, Whatsapp, Facebook și, pe atunci, noul descoperit Zoom. Practic am înlocuit întâlnirile din oraș cu cele de pe Zoom și fiecare dintre noi stătea comod între cei patru pereți ai locuinței sale.

Din cauza interdicției de a ne vedea, pentru mulți cunoscuți, job-ul de la birourile fizice s-a mutat în online, iar după ce s-a dat liber la circulație, unii dintre ei, inclusiv eu, am rămas să prindem rădăcini tot pe scaunul din fața biroului de acasă.

Nu spun că e un lucru nasol lucratul de acasă. Ba chiar există o sumedenie de avantaje care mie mi-au oferit și alte oportunități. Singurul inconvenient pe care l-am simțit și pe care l-am spus tuturor a fost lipsa interacțiunii directe, față în față.

Legat de asta, am descoperit azi la Dave Smyth si Matt Webb un tool foarte mișto care deschide posibilitatea unor discuții virtuale cu alți oameni. Pot fi prieteni vechi cu care nu te-ai mai văzut de multă vreme, pot fi oameni necunoscuți cu care nu ai discutat niciodată și vor să te vadă sau să-ți ceară o părere, pot fi persoane care au o idee de afacere și doresc să o dezvolte împreună cu tine. Posibilitățile sunt infinite.

Plecând de la premisa că întâlnirile face-2-face sunt din ce în ce mai rare într-o societate în care timpul fiecăruia dintre noi e extrem de prețios am decis ca în zilele de marți și miercuri între 17:00 – 18:00 să aloc puțin timpul meu pentru a vorbi cu oricine dorește să ne auzim și să ne vedem.

Call-urile vor avea o durată de 30 de minute și se vor ține pe Zoom. În tot acest timp vom putea să ne cunoaștem, să schimbăm idei sau să vorbim despre orice, subiecte de discuție sunt nenumărate. Mi se pare că experiența asta e o alternativă destul de interesantă la întâlnirile clasice și merită cel puțin testată.

Link-ul pentru rezervări directe este acesta, dar se poate face și direct din formularul de mai jos sau din mediul din dreapta site-ului pe laptop și în josul paginii pe telefon.

Dincolo de partea de networking și interacțiune socială sunt curios cât de mult va funcționa toată treaba asta și ce își va lua fiecare cu el după o astfel de experiență.

Marile avantaje pe care le văd sunt că aceste întâlniri se pot programa dinainte astfel încât se poate gestiona foarte bine programul fiecăruia și faptul că se pot ține de oriunde te-ai afla și de pe orice dispozitiv (telefon, tabletă, laptop). Nu e ca atunci când încerci să faci ceva și brusc îți sună telefonul ca să te întrerupă din treabă.

În plus totul e gratis, trebuie doar să te prezinți la rezervarea făcută.

P.S.: Aici este și o listă cu alte persoane cărora le-a plăcut ideea de Unoffice Hours.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.