Vă stă bine împreună, dar nu prea!

fake_love

Printre chestiile pe care le urăsc cel mai mult pe lume se află replicile pe care le spun o groază de oameni când văd că două persoane se hotărăsc să formeze o relație și sunt la început. Mă refer acum la clasicele replici care sunt “Vă stă bine împreună!”, “Sunteți niște drăguți amândoi!”, “Frumoșii mei!”, dar bineînțeles că astea pot varia în multe feluri și pot veni din partea amicilor, prietenilor, rudelor, bunicilor etc.

Nu mă deranjează faptul că oamenii au bun simț și că doresc să spună un compliment, ci faptul că nu știu cât de adevărate sunt vorbele astea sau doar sunt rostite din complezență ori că așa au auzit de la alții că se face. Am trăit destulă vreme pe pământul ăsta ca să-mi ajungă până-n gât tot ce ține de falsitatea oamenilor.

Pot să spun din experiența mea personală și nu prea vastă în ceea ce privește relațiile că mi s-a întâmplat de destul de multe ori ca la început să fim complimentați și eu, și partenera, iar la final de relație să ni se spună că de fapt nu prea ne potriveam, că eram prea diferiți sau orice altceva.

Păi, oameni buni, dacă ajungeți să spuneți niște chestii, măcar țineți-vă părerea de la început până la sfârșit că cică s-ar fi demonstrat că e mai ușor să spui adevărul decât să minți pentru că minciuna are picioare scurte și te încurci în propriile-ți ațe după ceva vreme. Una e să fii tot timpul sincer, iar alta e să spui minciună după minciună că nici tu nu ți le mai amintești pe toate și poți fi prins cu mâța-n sac.

Și drept bonus, sinceritatea e mult mai apreciată. Chiar dacă nu de toată lumea, dar eu chiar o apreciez din tot sufletul. Poate unii/unele vor vrăjeli, lingușeli și dulcegării, dar astea se duc odată cu trecerea timpului. Și în plus, la ce te ajută toate astea pe termen lung?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.