Avem nevoie de vești bune

protest

Acum nu e vorba doar de România sau de vreo nație anume, ci de întreaga lume să aibă vești bune. Mă gândesc că în ultima vreme am fost cu toții martori la o mulțime de evenimente de natură tragică și asta parcă se resimte la nivel psihologic. Și nu vorbesc doar de propria-mi persoană, ci de milioane de oameni ce au trăit clipe de coșmar alături de victimele din ultimele tragedii: #Sharm-el-Sheik, #colectiv, #prayforparis, #DubaiFire etc.

Cu siguranță că pe lângă cele amintite mai sus există multe altele în toată lumea, tragedii care însă nu au ajuns în atenția românilor că poate sunt situate la mii de kilometri departare ori mass-media nu le consideră destul de relevante pentru a face audiență. Chiar dacă multe chestii nasoale nu le cunoaștem, asta nu înseamnă că nu sunt importante sau că nu se întâmplă și oamenilor nu le sunt marcate viețile și destinele.

Îmi doresc ca în 2016 să nu mai asistăm nepăsători la tragediile din jurul nostru și să ne implicăm mai mult în ajutorarea apropiaților noștri. Vreau ca anul acesta să fie mai bun pentru întreaga lume și să nu mai simțim atâta suferință din cauză că inevitabilul se produce când ne așteptăm mai puțin.

De multe ori am evitat să deschid televizorul pe vreun canal de știri pentru că îmi era frică să nu mai aud de vreo știre nasoală care să mă tulbure. Dacă s-ar putea petrece numai lucruri bune, atunci am trăi într-o lume ideală, iar asta probabil ar face ca totul să fie banal. Ideea e că nu avem cum să controlăm tot timpul cursul evenimentelor din jurul nostru, ci doar să le acceptăm și să încercăm să fim noi mai buni chiar dacă alții nu sunt.

Cred cu tărie că în anul ce abia a venit avem nevoie de o mulțime de vești bune pentru a ne reda încredere în noi, în sistemul care credem că ne-a abandonat și în umanitate. Avem nevoie să știm că ne dezvoltăm încontinuu și că viața pe care o trăim începe să ne ofere lucruri din ce în ce mai faine pentru fiecare dintre noi, căci numai așa putem să ajungem să fim fericiți. Altfel nu am avea de ce să mai trăim, iar scopurile fiecărei persoane de pe planeta asta sunt  fericirea și bucuria că poate să facă chestii frumoase și să ofere clipe de neuitat celor dragi.

Pentru mine, personal, nu îmi doresc nimic. Aștept doar ca lucrurile să se întâmple, să le întâmpin cu brațele deschise și să am puterea să le fac față indiferent dacă vor fi bune sau rele. Atât!

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.