Cine sunt eu?

Pornind de la o discuție de acum ceva vreme despre “Eat, Pray, Love”, carte pe care cred c-o am și acasă în bibliotecă (n-o am, am verificat ulterior), mi-am dorit să încerc sa aflu ce părere are lumea din jurul meu despre mine, drept pentru care le-am pus câtorva prieteni următoarea întrebare:

“Dacă ar fi să mă caracterizezi sau să mă descrii doar printr-un singur cuvânt, care ar fi acela?”

Dupa ce mi-au răspuns toți oamenii pe care i-am întrebat cum m-ar descrie, am primit următoarele răspunsuri, ceea ce mă face să cred că in ochii fiecaruia sunt diferit, iar per total sunt definit de suma tuturor cuvintelor:

– viață
– bețiv
– social
– prieten
– curios
– dinamic
– unic
– gemeni
– rebel
– artist
– aventuros
– energic
– de neînlocuit

Vorba aia, sunt și înger, sunt și drac, câte puțin din fiecare. Nu voi încerca să explic ce înseamnă cuvintele primite pentru că în spatele fiecăruia dintre ele se ascunde impresia personală a oamenilor ce mă înconjoară și care m-au cunoscut în multe circumstanțe diferite.

Mi-am dat seama că la nivel individual, fiecare om are o percepție diferită față de cei care le sunt alături, iar asta depinde  foarte mult de contextul în care au petrecut timp împreună. Și cât timp. E destul de greu ca părerea a două persoane care fac parte din cercuri diferite de prieteni să aibă aceeași părere și să descrie pe cineva folosind același cuvânt.

Ba chiar oamenii pe care-i întâlnim aleator pe stradă sau la vreo întâlnire ne percep diferit.

Cu siguranță părerile nu pot fi altfel decât subiective și trebuie să țin cont că prietenii mei au vrut să folosească preponderent cuvinte frumoase și poate au îndulcit puțin adevărul, însă ceva-ceva tot trebuie să fi făcut bine ca să mă descrie astfel. Probabil au uitat să spună că-s și “modest”. 🙂

Astăzi nu se mai obișnuiește să se folosească “oracole” ca-n liceu (cine știe, cunoaște) ca să aflăm părerea colegilor sau a prietenilor despre noi sau cui de cine-i place. Astăzi avem Facebook, Whatsapp, Tinder, Snapchat și alte o mie de aplicații, care după părerea mea au făcut ca oamenii să devină superficiali în ceea ce privește relațiile interumane.

Nu știu dacă experimentul încercat de mine e ciudat ori ba, dar sunt convins că poate ar trebui testat de mai multă lume. Ajută la ridicarea stimei de sine. Pinky promise!

So, get going! Ask your friends and you’ll be amazed!

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.