Servicii pe care dăm banii și care ne îmbunătățesc calitatea vieții

social media

Cred că prin 2009 am avut primul smartphone, un Samsung Galaxy S, iar de atunci și până astăzi am tot schimbat telefoanele pentru că în fiecare an apărea ceva și mai spectaculos care-mi lua ochii.

În ziua de azi navigarea pe Internet s-a mutat dinspre ecranul monitorului pe cel al telefoanelor mobile care-s la doar juma’ de metru distanță de noi în aproape orice moment, iar odată cu dezvoltarea telefoanelor s-au dezvoltat și alte tehnologii și servicii.

Asta probabil înseamnă că stilul nostru de viață s-a îmbunătățit, iar calitatea vieții a crescut din moment ce ne permitem să plătim în fiecare lună servicii precum Netflix, Amazon Prime, HBO GO, Youtube Red, Spotify, Deezer, Apple Music, Google Drive, Uber și tot felul de abonamente. Acestea sunt probabil printre cele mai populare, dar lista poate continua la nesfârșit probabil.

Dacă stau bine să mă gândesc, și internetul cu tot cu televiziunea digitală sunt tot niște servicii. Ba chiar și telefonia mobilă. Cărțile electronice sau audiobook-urile se pun?

Mi se pare super mișto să pornești televizorul sau telefonul și să vezi ce film vrei la orice oră, sau să asculți Coco Jumbo de fiecare dată când ai chef să dansezi pe stradă. Practic avem la îndemână tot felul de tehnologii fără de care viața ni s-ar îngreuna substanțial și dacă ar dispărea Internet-ul, ar dispărea și celelalte servicii conexe, plus că ne-ar fi greu tuturor să ne readaptăm stilului de viață de acum 10 ani ca să nu spun mai mult.

Știu că dăm mulțime de bani pe ceva de care nu avem neapărat nevoie, doar că acel ceva ne oferă o satisfacție de moment și o alternativă de petrecere a timpului liber direct din confortul oferit de propria locuință.

Și până la urmă de ce nu am plăti pentru ceva care ne încântă sau ne face viața mai frumoasă? Până la urmă trăim în prezent și nu cred că mi-aș dori să mă intorc vreodată în timp. Viața ar fi mult prea tristă.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Stefan Rusie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading