Ce înseamnă pentru mine să călătoresc

stefan rusie travel

Despre călătorii și despre poveștile pe care le-am trăit de fiecare dată când am plecat pe undeva am mai scris, dar asta nu mă oprește de nicio culoare să mai înșir câteva vorbe în colțul meu de internet pentru că în felul acesta amintirile formate se păstrează vii de fiecare dată când recitesc cuvintele ce descriu impresiile trăite atunci.

Pentru mine una din bucuriile vieții, ba chiar aș putea spune, una din plăcerile mele vinovate, e reprezentată de călătorii și de fiecare dată când se ivește vreo ocazie să o iau din loc către o destinație anume, ba chiar și necunoscută, nu prea mă dau în lături. Îmi place să colind țara în lung și-n lat și să-i descopăr frumusețile ascunse de ochii civilizației.

Am descoperit că în inima pădurilor, pe dealuri și pe culmile munților trăiesc oameni minunați cu povești de viață extraordinare ce merită ascultate cu atenție la orice oră din zi și din noapte pentru că acestea sunt irepetabile și nu se mai găsesc în altă parte. Totodată, când vine vremea de călătorit, mi-am dat seama că nu contează dacă ești singur sau dacă mai ești cu cineva, ci contează drumul pe care îl parcurgi și ceea ce afli în timpul călătoriei. Poate sună puțin clișeic, dar contează foarte mult drumul parcurs și nu neapărat destinația și mai contează experiențele și amintirile cu care te întorci acasă pentru că în cele din urmă acestea îți oferă poveștile pe care vei dori să le povestești prietenilor.

Călătoriile, din punctul meu de vedere, mai reprezintă și un act inițiatic pentru fiecare om în parte, un fel de învățătură, căci dacă te-ai întors dintr-un loc anume fără să fi învățat ceva înseamnă că ai fost degeaba acolo și nu are rost să mai pleci de acasă și a doua oară. De asemenea, a călători, însemnă și a crea legături și a interacționa cu alți oameni.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.