Am terminat cu televiziunea prin cablu

televiziune prin cablu

De când sunt în București n-am simțit niciodată nevoia absolută de a avea televiziune prin cablu. Am avut pentru că toată lumea avea. Sau așa am fost obișnuiți.

Nu se cădea să vină vreun prieten în vizită și să nu poată să vadă un meci de fotbal ori vreo emisiune preferată. Probabil asta e o reminiscență a românilor de pe urma comunismului când se dădeau curent și emisiuni TV cu porția.

Ca să aduc un pic mai mult context de ce nu-s atras atât de mult de televiziunea prin cablu, în primii 5-6 ani în care am locuit în minunata capitală nici n-am avut televizor, fapt ce mi-a înlăturat, cred eu, dorința de a urmări tot felul de emisiuni de duzină ori de a asculta manipulările de pe anumite posturi.

Cu toate că știam că e un moft ce toacă degeaba lunar în jur de 40 de lei, am tot ținut cu dinții de contractul TV că mă tot gândeam “Dacă vreau în vreo seară să-mi mai relaxez creierul urmărind vreo banalitate gen Insula Iubirii?“, dar nu s-a întâmplat niciodată. Ultima oară când am urmărit pe cablu ceva ce chiar mă interesa, a fost prin noiembrie când am avut alegerile prezidențiale.

Weekendul trecut mi-am luat inima-n dinți, am pus mâna pe telefon și am reziliat contractul. Practic, nu prea am mai văzut unde ar fi utilitatea televiziunii prin cablu și am observat că TV-ul din dotare stă mai mai mult pornit pe Netflix sau HBO Go.

Alternative sunt destule. Avem o mulțime de servicii de streaming care-s dornice să facă un ban pe cârca noastră încât TV-ul clasic pare că nu mai are prea mare utilitate. Noi trebuie să facem rost doar de timp și bani că toate-s la o apăsare de buton distanță.

Emisiunile, serialele și știrile de pe TV nu m-au interesat niciodată prea mult datorită faptului că petrec mult timp online, iar meciurile de fotbal pot să le urmăresc și pe Internet din ani în Paște când sunt curios să văd cum se mai joacă oamenii cu mingea.

Singurul dezavantaj ar fi diagonala monitorului, dar și pentru asta se găsește o soluție la îndemână. Întotdeauna există un cablu HDMI prin casă ori un Google Chromecast cu care se rezolvă genul ăsta de probleme existențiale.

Imagine: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.