O chestie mișto de la Raiffeisen

Am cont la Raiffeisen din 2008 că asta era singura și cea mai apropiată bancă de unde locuiam atunci dacă nu punem la socoteală CEC care lucra tot ca în secolul trecut. Cred că pe vremea aia plăteam ceva comisioane, dar nu prea mă interesa că erau destul de mici pe persoană fizică.

Ani mai târziu am scăpat de toate comisioanele de la ei și a apărut și aplicația pentru mobil care mă ajută destul de mult să fac diverse plăți și transferuri, dar ce vreau să spun e că recent am descoperit o chestie super mișto în aplicație, imediat povestesc despre ea.

În toate cărțile de educație financiară ni se spune cum să economisim și cum să punem bani de-o parte pentru zilele negre, măcar 10% din venitul lunar.

Doar că nu suntem foarte consecvenți, mai uităm, mai avem alte cheltuieli impulsive etc. și aici Raiffeisen au venit cu chestia mișto: se numește Saving Box și la fiecare plată cu cardul sau telefonul pune într-un cont de economii un procent pe care-l alegi tu.

Nu pare mult, dar daca alegi 10% și cheltuiești 5000 lei lunar, practic la final de lună o să ai puși de-o parte 500 lei.

Adunați lună de lună, ăștia-s bani de concediu, bani pentru ultimul Play Station, bani de nunți astfel încât să nu te dea peste cap cu bugetul vestea din ultimul moment a vreunui prieten, economii pentru vremuri mai grele etc.

Partea frumoasă e că nu simți când se mai duc câte 1, 2 sau 5 lei la pușculiță astfel încât înveți să te descurci și să te încadrezi suma pe care o ai în cont. E ca și cum ți-ai da singur bacșiș.

3 Comments

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.