O idee despre aglomerația de pe DN1

Am prins pe ProTV la știrile de seară un reportaj care apare mereu când se duc bucureștenii la munte pe Valea Prahovei.

De ani de zile ni se repetă în continuu știrea cu aglomerația care se formează pe DN1 și cum oamenii așteaptă ore în șir ca să se întoarcă acasă duminică seara.

Adică toți știu de la început că o să fie bară la bară la întoarcere, dar ei tot merg acolo înarmați, cum spunea un șofer, “cu cauciucuri, motorină și răbdare”.

Ce nu pot să înțeleg e cum gândesc toți oamenii ăștia care merg la munte pe Valea Prahovei. Acum 10-15 ani unii dintre ei aveau 20-30 de ani și era aglomerație. Astăzi sunt trecuți toți de 35 de ani și își petrec weekend-urile și sărbătorile la fel, tot pe același drum cu aceiași aglomerație.

Oare nu se întreabă nimeni dacă nu cumva există o legătură între toate guvernele de până acum și aglomerația aia? De ce n-a fost în stare niciun guvern să construiască o nenorocită de autostradă pe traseul ăsta? Sau măcar un drum express care să nu mai treacă prin toate localitățile.

Astea sunt întrebări simple cu soluții simple. Dacă unii n-au reușit să facă autostrada asta, hai să încercăm cu alții, poate-s mai competenți, mai harnici, mai puțin hoți. Și dacă nici ăștia care urmează nu fac nimic, peste 4 ani se pot înlocui cu următorii și tot așa. Atât de simplu e.

Și dacă PSD & PNL nu au făcut nimic în direcția asta, de ce intenția de vot e tot pentru partidele astea?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.