Internetul nu uită

După cum spuneam ieri, am reușit să termin curățenia de primăvară pe blog. Am schimbat metoda de caching, am mai șters ceva pluginuri, am optimizat imaginile și am șters linkurile vechi care nu mai funcționau.

Și dintr-un articol în altul, tot fixând URL-uri stricate am găsit și vreo câteva care duceau către unul dintre site-urile pe care le-am avut acum câțiva ani. Se pare că la momentul transferului de date ori am omis intenționat la import, ori mi-au scăpat câteva articole și drept consecință nu le-am mai regăsit pe blogul curent.

Dacă nu le-am simțit niciodată lipsa, probabil nu aveau suficientă importanță. Doar că ieri m-a apucat brusc o dorință să văd ce scriam prin 2014 pe Mocănița cu idei și mi-am amintit că există archive.org unde poți vedea cum arătau aproape toate site-urile din lumea asta la un moment dat. Orice faci online, tot lași o urmă pe undeva, Internetul nu uită.

Deși știam că nimic nu se pierde cu adevărat pe Internet, nu am dat importanță suficientă acestui aspect decât când am avut nevoie. Un mare plus pe care-l văd aici e legat de cărțile sau articolele care au la bibliografie link-uri către diverse site-uri. Unele articole se mai șterg, site-urile se închid etc., dar așa poți găsi imediat la ce a făcut referire autorul.

Ca să fac puțin trecerea și spre o notă mai personală, ieri am recitit cu nostalgie câteva articole de pe vechiul blog și chiar am copiat vreo două aici ca să le pot accesa mai rapid la nevoie.

Totodată, mi-am reamintit și de blogul Europa cu trenul pentru care cumpărasem în 2015 fix domeniul cu numele ăsta. Pe atunci voiam ca toată aventura #europacutrenul să fie ceva mult mai amplu, doar că au intervenit alte planuri și n-am mai plecat în anul acela. Nici în 2016, nici în 2017 sau 2018.

Am ajuns să-mi cumpăr bilet InterRail abia în 2019, iar acum mi-am dat seama că visurile pe care le notezi poate nu se îndeplinesc pe moment, dar cumva există la nivel de subconștient și tot se concretizează.

Europa cu trenul

Până la urmă de ce să ai un blog personal dacă nu pentru a nota diverse chestii de care vrei să îți amintești peste ani?

P.S.: Dacă tot am adus vorba, știu că sunt dator cu un articol despre Europa cu trenul. Încerc să îmi fac timp și să scormonesc în memorie după ce-am mai făcut acum 4 ani.

Imagine cover articol: freepik.com

2 Comments

  1. Ha, tare harta. Nu m-am gandit niciodată să fac asta cu trenul, cel puțin, nu în România. Folosesc trenul în afară de fiecare dată, dar la modul ca ma deplasez din orasul A in B si atat. N-am traversat granite.

    De pe harta aia vad ca doar zona Portugaliei n-am vizitat-o, in rest, cam tot am bifat. Cu avionul, in principiu. 🙂

    • Prin afară se practică destul de mult mersul cu trenul în excursii din astea prin mai multe țări. De obicei sunt tineri care termină liceul și vor să călătorească un an de zile înainte de a merge la facultate, dar nu numai.

      Mă uitam pentru la vară de un bilet InterRail pentru 3 săptămâni care e în jur 550 euro, dar poți să folosești trenul oridecâte ori vrei. Ieși mult mai bine decât cu avionul dacă știi să-ți planifici traseul pe orașe și zile.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Stefan Rusie

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading