Cea mai josnică specie de oameni

taxi

Eram acum ceva timp la Sun Plaza și trebuia să ajung la Dristor destul de repede, iar cea mai bună opțiune erau taxi-urile staționate în fața mall-ului, numai că se pare că nu toată lumea e atât de deschisă la minte încât să profite de orice oportunitate.

Nu e vorba că nu existau taximetriști în zonă, ci erau vreo 2-3 mașini și m-aș fi urcat în oricare dintre acele mașini ca să ajung acasă, doar că nu-mi place să fiu fraierit și să plătesc un preț mai mare decât ar face cursa în mod normal. Aaaa…. dacă vreau să las bacșiș/ciubuc/șpagă, las pentru că așa vreau eu, nu pentru că mi se cere fără niciun pic de rușine de către șofer.

În momentul ăsta încă sunt șocat de atitudinea taximetriștilor care stăteau acolo poate-poate reușesc să fraierească pe cineva. În mod normal cursa de la Sun Plaza până la Dristor face cam 7-8 lei și aș fi lăsat cu mare drag 10 ca să fie un număr rotund. Ba mai mult, nici nu aș fi insistat ca șoferul să pornească aparatul ca să mai și plătească impozit la stat, dar respectivii țigani, nu că aș fi rasist, dar chiar erau țigani, preferau să stea și să păcălească pe cineva decât să facă un ban cinstit muncind.

Cred că dacă m-ar fi dus pe mine la Dristor pentru 10 lei și nu 20 cât mi-ar fi cerut, de acolo sigur ar mai fi luat pe cineva în 5-10 minute în altă parte și ar fi reușit să își plătească planul tarifar zilnic la compania pentru care lucrau. Am preferat să aștept și să îngheț 10 minute în frig după un șofer Uber, la o temperatură sub 0 grade, dar să plătesc un preț corect, fără a da șpagă unui țigan profitor și lipsit de orice formă de respect față de clienți. Dacă taximetriștii nu ar fi atât de nesimțiți, existența Uber nu și-ar mai avea rostul în București.

Nu am nimic cu oamenii care muncesc, ba chiar îi stimez pentru că vor să facă ceva bun cu viața lor, dar mă enervează la culme profitorii, mincinoșii și țeparii. Ca și exemplu pozitiv, sunt șoferii Uber care în seara de Revelion au lucrat și cărora am preferat să le plătesc o sumă mai mare pe cursele respective pentru că eu am ales să mă simt confortabil la petrecere și să pot să beau și să mă distrez. Se poate să fi plătit chiar mai puțin decât dacă m-aș fi urcat într-un taxi c-un șofer spăgar. Unii oameni s-au plâns că tarifele au fost mult mai mari in seara respectivă, dar mi se pare perfect normal în condițile în care cererea e foarte mare, iar oferta e extrem de scăzută.

Una peste alta, cea mai josnică specie de oameni la momentul actual, adică cei care se află pe locul întâi în topul josniciei sunt țiganii taximetriștii din București. Mai sunt și alți taximetriști, dar parcă ăia nu încearcă să ia pielea de pe tine și să profite în cel mai execrabil mod de nevoile de deplasare ale clienților.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.