Cu ce m-am întors din Bulgaria

Probabil ați aflat zilele trecute că am fost plecat într-o mini-excursie la Plevna și că am vizitat câteva chestii super interesante, dar ceea ce nu știți e faptul că de acolo nu m-am întors cu mâna goală, ci dimpotrivă, pe lângă amintirile și fotografiile pe care le-am înregistrat m-am întors și cu ceva valoros.

După ce am trecut prin cele două vămi, am avut norocul să schimb, în mod preventiv, mai mulți bani decât aveam nevoie, iar la întoarcere am rămas cu portofelul mai plin cu câteva zeci de leva pe care nu le pot cheltui la noi în țară, dar nu-i bai căci sunt binevenite în colecția personală de bani vechi.

Așadar, e vorba de 4 bancnote diferite (în ordine crescătoare): 2 leva, 5 leva, 10 leva și 20 leva. Valoarea totală în lei românești ar fi cam de aproximativ 90 lei și ar fi destul de tentant să merg la un schimb valutar, dar pentru mine simt că valorează mai mult deoarece au o încărcătură sentimentală puternică. Îmi amintesc de prima vizită în Bulgaria și sunt procurate de mânuțele mele.

Pe lângă bancnotele pe care le-am achiziționat recent, într-unul din clasoare mai am încă vreo 3-4 bancnote din Bulgaria, dar care nu mai sunt în circulație.

S-ar putea să vă întrebați de ce le colecționez și pe astea care încă mai sunt în circulație, iar răspunsul e că la un moment dat și acestea vor fi scoase din uz și prefer să le am de pe acum într-o condiție oarecum bună.

Concluzia? Hârtiile de mai jos merg direct și fără drept de apel către clasorul meu cu bancnote!

Pentru a vizualiza imaginile la dimensiunea originală, în galerie apăsați click dreapta și selectați View Image.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.