Cum au fost 2018 și 2019

La fel cum obișnuiesc de vreo 2-3 ani, în luna ianuarie încerc să fac o retrospectivă a anului ce tocmai s-a sfârșit, dar în același timp mă străduiesc să îmi stabilesc câteva obiective de care să mă țin. Se pare că nu prea mi-a ieșit asta în ianuarie, așa că scriu abia acum din aduceri aminte.

Spre deosebire de 2017 când îmi stabileam vreo 7-8 chestii un pic wow, din care nu am făcut mai nimic, pentru 2018 și 2019 nu mi-am setat absolut nimic și am lăsat totul să vină de la sine, iar asta intenționez și acum. Adică știu cam ce mi-aș dori să se întâmple, doar că e un pic mai dificil cu voința, motivația și autodeterminarea.

M-am tot gândit cum ce să scriu despre 2018 și cu toate că am făcut destul de multe chestii, simt că anul centenarului nu s-a remarcat prin ceva anume față de anii anteriori.

Practic, m-am plimbat destul de mult și am văzut o mulțime de locuri noi pe care pur și simplu nu mă așteptam să le văd în 2018. Am fost în Amman, Dublin, Barcelona și Amsterdam și sincer să fiu, mi-aș dori să revin în orașele astea în orice moment pentru că au fost niște experiențe inedite, iar acum simt cu o intensitate mult mai mare amintirea lor – see längtan.

Și îmi pare super rău că nu am scris despre experiența pe care am trăit-o în fiecare oraș în parte, dar voi încerc să mă revanșez cândva cu câte un articol despre fiecare în parte (detalii, fotografii, trasee și recomandări).

Pe lângă citybreak-urile pe care le-am avut, am muncit destul de mult, atât fizic, cât și mental. De ce am fugit toată viața, de aia nu am scăpat, adică am devenit om cu rate, la fel ca mai toți românii. Prin urmare, am reușit să mă mut într-un nou apartament pe care l-am renovat după cum am visat investind mult timp și bani, dar de care sunt super încântat cum a ieșit.

2019 a fost un an mai puțin agitat ca 2018 și în afară de faptul că mi-am îndeplinit una dintre dorințele de pe bucket list (Europa cu trenul) și că am fost plecat vreo câteva zile în Cipru, nu cred că altceva ar merita menționat. Poate doar că am muncit la fel de mult ca în anul precedent și s-au văzut anumite rezultate.

În rest sunt bucuros că familia-i sănătoasă, și la fel cum zicea cineva pe un blog, nu am avut parte de niciun deces anul acesta ori alte vești nasoale.

Cum am zis și la început, pentru 2020 nu vreau să îmi mai fac planuri înainte ca țiganul pentru că sigur nu mă țin de ele.

Am, bineînțeles, niște dorințe cum ar fi să citesc mai mult, să scriu mai mult pe blog, să mă dezvolt mai mult din punct de vedere profesional, să consolidez relațiile cu oamenii apropiați și să mă mai liniștesc un pic.

Per total, vreau mai mult, însă om trăi și-om vedea.

Imagine: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.