Cum rezistați pe căldura asta?

De la începutul lui iunie și până spre final de lună am fost plecat din țară și nu prea știu cum a fost vremea. Din ce am auzit de la prieteni, că nu am urmărit rubrica meteo, au fost temperaturi relativ ok.

Problema e că de când m-am întors din concediu parcă e pe zi ce trece mai cald. La momentul scrierii acestui articol, senzorul de temperatură de pe unitatea exterioară a aerului condiționat îmi arată 35 de grade Celsius. Numai că dacă ies afara și merg 50m mă apucă transpiratul instant.

Probabil la nivelul asfaltului dintre betoane temperatura e mult mai mare. Plus că mai sunt și mașinile care degajă căldură.

Pentru mine soluția cea mai potrivită ca să nu mă topesc de căldură e țin draperiile trase și să stau cu aerul condiționat pornit câte 15 minute în fiecare oră în camera cu biroul de unde lucrez. Îl am setat pe 24-25 de grade la cea mai mică intensitate și mi se pare perfect.

Dacă l-aș seta pe o temperatură mai mică și pe o viteză mai mare cred că m-aș alege cu ceva dureri de cap, vorba aia, că mă trage curentul.

Nu mai rețin unde am auzit treaba asta, dar parcă nu era recomandat ca diferența de temperatura dintre interior și exterior să fie mai mare de 10 grade.

Așadar, cum rezistați la astfel de temperaturi? Dușuri mai multe, mers la piscină, beți mai multă apă, stați cu aerul condiționat pornit non-stop? Care e soluția voastră?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.