O glumă de prost gust

crow

Am descoperit recent, în miez de noapte, un site care m-a tulburat destul de mult: amuritiliescu.ro. A numi acest lucru ca fiind macabru e puțin spus și chiar nu pot să înțeleg cum cineva poate să facă un site care să răspundă la întrebarea asta.

Înțeleg că lumea trebuie informată și asta se face prin intermediul a numeroase canale mass-media, iar un site al cărui scop e doar bătaia de joc față de alte persoane se cheamă de-a dreptul nesimțire. Pe lângă asta, mai e și libertatea de exprimare pe care o înțeleg.

Oamenii mor în fiecare zi, peste tot în lume și nu ne pasă atât de mult pentru că suntem ipocriți și credem că nu toți sunt la fel de importanți. De fiecare dată când mai pleacă dintre noi vreo celebritate toți descoperim ce om bun a fost respectiva persoană ori din contră câte mizerii a făcut în timpul vieții. În momentele alea tuturor ne pare rău și începem să afișăm asta pe rețelele sociale, însă adevărul e că nu ne pasă, ci doar cerșim atenție, like-uri și share-uri.

Îmi amintesc când au murit Sergiu Nicolaescu sau Vadim Tudor. Toate televiziunile, toate ziarele și toate site-urile vuiau despre asta de parcă lumea s-ar fi oprit în loc și nimic nu mai conta în lume. După câteva zile au fost dați uitării și nu i-a mai pomenit nimeni.

La fel se va întâmpla și cu Ion Iliescu. O parte dintre noi îl va plânge, o altă parte se va bucura și o a treia parte va ignora complet evenimentul acesta pentru că e firesc, face parte din mersul normal al vieții, adică ne naștem, trăim, iar când ne vine clipa, murim. Atât de simplu e.

Stați să vedeți cum o să se întâmple când vor muri Ion Iliescu sau Regele Mihai. Se va proceda fix cum am zis mai sus. Vor fi câteva zile cu știri, reportaje și adevăruri ascunse, iar după, nimic. Totul va fi dat uitării de parcă nici n-au existat vreodată. Singurele locuri unde vor mai fi menționați vor fi cărțile de istorie.

Glumele pe tema asta nu se vor opri niciodată, sunt sigur, dar măcar să încercăm să ne abținem când vine vorba de moartea unei persoane. Nu cred că i-ar plăcea cuiva să se facă glume morbide pe seama rudelor sale.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.