Cum să cutreieri lumea cu un tuk-tuk

Mereu am fost de părere că dacă pot să ajut pe cineva doar pentru că stă în puterea mea să ajut, atunci cu siguranță voi ajuta persoana respectivă. Așa și cu blog-ul. De ce să am un blog și să nu vorbesc despre cineva care chiar are nevoie de suportul nostru?

Dacă vă întrebați despre cine e vorba și cum putem să îl ajutăm, aflați că e vorba de Bogdan Dăscălescu și are nevoie de susținerea cât mai multor tineri pentru a-și urma visul de a pleca până în Thailanda cu un tuk-tuk. Poate că mulți nu știu exact ce e un tuk-tuk, dar cu siguranță îl veți recunoște în imaginea de mai jos.

tuktuk-at-sanam-luang

Pe Bogdan l-am cunoscut acum un an de zile când a vorbit despre escapadele sale prin lume la un eveniment organizat de PRIME! Romania. De fapt îl știam de ceva vreme din online și îi urmăream activitatea, dar atunci ne-am întâlnit prima dată și tot atunci am băut prima bere împreună, dar nu despre asta e vorba acum, ci despre visul său de a pleca de nebun, timp de o jumătate de an până în Thailanda cu un tuk-tuk (da, e nebun de legat). Mie mi se pare că tuk-tuk-ul ăsta e un fel de tricicletă mai mare care are motor și nu mă pot abține să nu mă întreb cum naiba o să ajungă până la capătul pământului prin tot felul de forme de relief, climate și fără să se strice de cel puțin 2-3 ori.

Ei, bine, Bogdan s-ar putea să aibă răspunsul la întrebarea asta pentru că știe el ce face și la ce se înhamă că doar nu-i prima dată când pleacă prin lume. A mai fost dus cupluta.ro, a mai făcut autostopul ca să bea o bere la OktoberFest și a mai ajuns să vadă și Aurora Boreală, tot cu autostopul, dar ca să fie tacâmul complet nu se putea fără ca Heineken să îl desemeze Legendary Traveler și să-l pună să treacă printr-o aventură de zile mari în Maroc.

Dacă tot ați ajuns până aici cu cititul aflați că omu’ ăsta nesănătos la cap și fără prea multe țigle pe casă are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și vedea visul îndeplinit. Pentru toată treaba asta el a făcut și un plan pe care îl urmează și care presupune o mulțime de cheltuieli. O parte dintre acestea vin de la sponsori, o altă propriul său buget și a treia parte din donații de la susținători, adică de la mine, de la alții și de la voi. Ce vreau să spun e că dacă vă place ce face și vreți să-l ajutați puteți să faceți o donație pe www.indiegogo.com și în funcție de mărimea donației, veți primi la schimb ceva (vedeți voi acolo ce și cum).

Călătorii d-astea care să-mi schimbe viața, felul de a gândi, mentalitatea chiar îmi doresc și aș face și eu. Îmi doresc să trăiesc experiențe inedite prin intermediul cărora să întâlnesc oameni noi și interesanți, să descopăr culturi din cealaltă parte a planetei și să învăț să trăiesc și alfel decât ca la mine în țară. Curaj am, dar parcă nu m-aș înhămă de unul singur să plec atâta drum prin lumea largă.

Sursă imagine: http://frangipani.com/

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.