Moment de cugetare asupra identității vizuale a blogului

De când am blogul acesta, adică de vreo câțiva ani buni, am tot schimbat tema, logo-ul sau chiar și header-ul, dar numai acum am observat o chestiune care nu-mi dă pace deloc și care e în contradicție cu motto-ul “Locul unde mă simt liber”.

Încă de la încărcarea paginii principale apare imaginea cu numele meu scris mare, iar dedesubt motto-ul. Nu aici e problema, ci mai degrabă la faptul că aceste două elemente sunt încadrate într-un chenar negru închis, ceea ce mă trimite cu gândul la o încăpere cu patru pereți din care nu pot să ies.

Se pare că motto-ul și acel chenar, cel puțin în viziunea mea actuală, reprezintă o antiteză, o contradicție vizuală ce-mi rănește în mod involuntar “tulburarea obsesiv-compulsivă”. Poate părea mai potrivită imaginea de mai jos întrucât sugerează ideea de libertate, neconvențional și evadare, însă mi s-a părut prea colorată pentru spiritul minimalist pe care voiam să-l impun blogului.

Ba mai mult, mi se pare mai potrivit “unde” decât “în care” pentru că e vorba de un loc, adică mergem undeva, nu în ceva. Aș putea să spun că merg “în București”, dar parcă tot mai bine sună “la București”.  

În fine, asta-s doar una dintre dilemele mele existențiale de care voi scăpa destul de ușor prin ștergerea acelei linii negre. Aș fi putut foarte ușor să fac o linie punctată, doar că asta mă trimitea cu gândul la o închisoare.

Eh… probleme existențiale. Nici eu nu m-aș lua în seamă dacă n-ar fi vorba de mine.

Așadar, rămâne cum am stabilit, simplu și curat:

 

2 Comments

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.