Serviți bere sau bericică?

Prima dată când am văzut un pahar de bere la 250 ml și chiar mi-a rămas întipărit în minte momentul, a fost acum vreo 5 ani de zile într-un băruleț din Milano și mă miram cum de pot să bea italienii bere din niște pahare așa mici. Adică nu cumva e prea puțină bere? Cum pot să se bucure de gustul berii doar dintr-atâta? Că noi în România avem și Noroc la PET de 3l.

De atunci și până acum am mai umblat puțin prin lume și am văzut că mai au și alții pahare d-astea. În Bruxelles, care-i practic un fel de capitală a berii, au pahare de la 125 ml în sus pentru degustat diverse sortimente de bere, iar Delirium e raiul berilor.

Anul trecut am încercat și eu vreo 4 tipuri de bere Zăganu la Fabrica de bere bună de pe Victoriei și mi s-a părut o experiență mișto pentru că eram nehotărât pe care s-o comand, așa că am văzut cum e fiecare-n parte. Tot anul trecut am făcut același lucru și-n Brugges, doar că acolo erau vreo 6 beri.

Am mai băut Desperados la sticlă de 250 ml în Vama Veche, Heineken la diverse evenimente și Peroni Piccola pe la Linea. Sincer să fiu, nu am prea observat oameni care să bea doar un singur pahar din ăsta mic. De obicei îl comandă și pe al doilea în decursul a câteva minute. Sau e ține mai mult de calitate și nu de cantitate?

Ce voiam sa spun de fapt e că de acum vreo două zile la Weissbeer Garden am observat că au băgat în meniu Ciuc și Heineken la 250 ml și mă întrebam cine ar bea doar atât. Probabil cine are poftă de bere, dar e cu mașina sau nu vrea un pahar clasic de 400 ml.

Și ca să fie treaba treabă, totul se leagă de profit, cu cât paharul e mai mic, cu atât profitul barului/restaurantului este mai mare.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.