Retrospectiva lunii aprilie 2023

review

Mi se pare că luna aprilie a fost luna cea mai puțin aglomerată de până acum și cea în care am lăsat-o mai moale pe mai multe planuri.

Începutul lui aprilie m-a prins muncind timp de vreo săptămână întreagă la amenajarea unei boxe de la subsolul blocului. Mi-a plăcut munca fizică și am simțit o bucurie în suflet când am văzut c-am reușit (în mare pare singur) să torn placa de beton, apoi șapa autonivelantă, iar la final să duc un fir de curent slab și să dau cu lavabilă.

M-am ținut în continuare de mersul la sală început în martie. Pentru mine trezitul la 06:30 nu e o problemă, dar e mai dureros gândul că trebuie să fac exercițiile alea așa de dimineață. O să revin cu un articol separat despre cum mi se pare treaba asta cu sala.

Deși știam că am ceva probleme cu coloana vertebrală, mi-a reconfirmat și antrenorul de la sală îndrumându-mă să mai fac ceva cercetări. În urma unei radiografii mi s-a confirmat din nou că munca de birou și statul pe scaun au dus la o scolioză pe care sper s-o pot corecta cu ceva exerciții de kinetoterapie. Abia am prins locuri la Regina Maria prin iulie, o să fie fun.

Cum spuneam și în primul paragraf, am lăsat-o mai moale cu scrisul pe blog pentru că simțeam cumva nevoia de o pauză. Îmi dau seama că planurile mele de la început de an au fost cumva zdruncinate și acum simt o urmă de vinovăție că nu m-am ținut de ele până la final.

Pentru mine Paștele a fost mult prea scurt și a trecut extrem de repede. M-am bucurat că am fost din nou la părinți, la țară. M-am revăzut cu câțiva prieteni și m-am simțit bine când am făcut grătarul tradițional în ziua de duminică. Ba mai mult, am discutat puțin și de #UrzicaFEST pentru anul acesta. Sper să se concretizeze.

Tot în acea perioadă am bătut pentru prima dată alcool după 100 de zile de abstinență. Nu a fost nimic special, doar m-am amețit după a doua bere. Deși m-am simțit destul de bine în perioada cu zero alcool, cred că soluția corectă e de fapt moderația. În felul acesta pot să am grijă de sănătatea fizică, iar în același timp să mă bucur și de gustul unui pahar de gin aromat, al unui vin bun sau al unei beri reci într-o zi caldă de vară.

Chiar dacă aprilie a fost o lună liniștită, am făcut o chestie super utilă și care mă ajută destul de mult pe partea cu închirierea apartamentelor în regim hotelier. Am detaliat mai mult într-un articol separat despre cum am făcut să primesc notificări automate pe telefon când cineva se decazează, iar de câteva zile am reușit să fac o integrare și cu Telegram și Whatsapp. Depinde de preferințe.

Legat de teatru, singura piesă la care am ajuns a fost Craii de Curtea Veche după cartea cu același nume scrisă de Mateiu Caragiale. Mi s-a părut ciudățică piesa, mă așteptam la ceva un pic altfel.

Tot ca la finalul lunilor trecute, încă-mi doresc să mă bucur de zilele călduroase și de soare. Primăvara asta parcă a ținut o veșnicie.

Vezi aici și retrospectivele lunilor anterioare: ianuarie, februarie, martie.

2 Comments

  1. Succes pentru luna MAI. S-a dus rezistența la alcool, huh? Știu bine ce zici.. am pățit!

    • Sunt mai multi factori aici, dar da, am incheiat experimentul. Mi-a prins bine si acum incerc sa practic moderatia, desi nu am exagerat deloc cu berile.

      Jumatate din mai deja a trecut si eu sunt cu gandul la vacanta de la inceputul lunii.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.