Ce bloguri citesc și de ce?

bloguri

În fiecare dimineață când merg la serviciu am propriul ritual de început de zi și țin să respect cu strictețe propriile reguli pe care mi le-am impus. Prima dată verific mail-urile ce au venit în inbox și care sunt nerezolvate, iar apoi încerc să rezolv problemele apărute astfel încât până ce îmi beau cafeaua să pot să citesc unul sau două articole de pe blogurile pe care le urmăresc. Nu sunt multe, însă consider că fiecare dintre blogurile astea are ceva de oferit și merită citite zi de zi. Chiar dacă fiecare dintre aceste bloguri pe care le urmăresc spune ceva diferit, cred cu tărie că însumate pot ilustra cam ce fel de personalitate are cel care le citește.

Articolul de astăzi a venit fix la momentul potrivit pentru că ideea mea de a scrie despre asta s-a lovit fix cu propunerea celor de la Kooperativa, și anume să scriu despre blogurile pe care le urmăresc. Ce bloguri urmăresc se poate vedea lejer în Blogroll-ul din partea dreaptă a site-ului, dar nu despre asta e vorba, ci despre motivele pentru care le-am ales fix pe astea. Nu e o ordine anume, așa că pentru a evita orice fel de discriminare am ales să le enumăr în ordine alfabetică.

  1. www.arielu.ro – Ariel Constantinof e unul dintre tipii pe care îi citesc zilnic (atunci când are articole noi) pentru că e un tânăr ce deține propria afacere și mi se pare că se zbate/încearcă să facă tot felul de lucruri cool. De la implicarea sa în Tribul și în susținerea bicicliștilor, până la propria sa emisiune și la videoblogging am observat că vrea să facă tot felul de chestii interesante ceea ce l-a propulsat direct în Blogroll-ul meu.
  2. www.bloguldecalatorii.ro – Aici scrie o tipă care se cheamă Alexandra și care m-a captivat cu un articol foarte fain despre Galați, dar care merită citită mai ales pentru articolele lungi și pline de explicați în care are o mulțime de fotografii ce te trimit numaidecât cu gândul fix la călătorii.
  3. www.dorupanaitescu.ro – Până acum un an de zile, pe Doru nu îl urmăream. Nu știam cine e și ce face, însă de când l-am cunoscut personal în Experiența #Goodyear4x4, m-a captivat cu pasiunea lui pentru lighioane și coclauri. De ceva vreme to încerc să îmi dau seama cum de are atâta energie, bani și voință să colinde țara asta în lung și-n lat după niște șopârle, șerpi, păsări și alte vietăți. Asta pentru că orice pasiune trebuie hrănită cu tot felul de chestii.
  4. www.eftimie.net – Pe Eftimie nu îl urmăresc demult, dar îmi place că pe lângă articolele umoristice și cu mare rupere de orice, omul are niște idei pertinente pe care le poate exprima pe întelesul mai multora. Pe lângă rândurile de mai sus aș adăuga și faptul că atunci când îl supără cineva e destul de incisiv și amuzant în același timp pentru că încearcă să spună verde-n față unde-i problema.
  5. www.nwradu.ro – Blogul lui Radu îl urmăresc de cel mai mult timp și în unele situații chiar îi urmez sfatul (de exemplu la achiziția unui produs căruia îi face review), dar pe lângă asta apreciez și articolele despre călătorii și tehnologie. Când abordează teme despre gastronomie nu sunt atât de fascinat și nu prea încerc ultimii burgeri testați de el sau ultima rețetă prezentată, însă apreciez munca pe care o face știind că nu e atât de ușor să scrii câteva articole interesante pe zi.
  6. www.petreanu.ro –  De obicei Vlad Petreanu publică zilnic câte un articol sau o dată la câteva zile și nu toate temele sunt pe gustul meu, însă apreciez de fiecare dată explicațiile pe care le oferă asupra unor idei ce nu sunt abordate de tot poporul.
  7. www.subiectiv.ro – Uneori subiectiv, alteori obiectiv din cale-afară, Alex Mihăileanu, om de presă și actual student la Fotografie m-a atras prin articolele bine redactate și documentate. Fie că prezintă o experiență proprie sau explică o situație sensibilă într-un articol kilometric și obiectiv, m-am simțit atras de fiecare dată de coerența cu care scrie fiecare propoziție.
  8. www.TVdece.ro – Ce ar fi blogosfera dacă nu ar exista și puțin umor, nu? Blogul ăsta e unul dintre cele mai recente pe care le urmăresc și îmi face plăcere să citesc tot felul de articole despre chestii banale, dar care sunt scrise într-un stil amuzant și plin de optimism.
  9. www.zoso.ro – Fiind unul dintre bloggerii care au un cuvânt de spus în online și pe la diverse conferințe, Vali Petcu nu prea avea cum să lipsească din lista asta. Ar fi fost incompletă. Din articolele pe care le scrie, multe par banale sau chiar absurde, dar cu toată aroganța de care dă dovadă, în multe situații tipul pare să aibă dreptate și asta îmi place la el. De cele mai multe ori mult mai incisiv decât Eftimie, Zoso suferă de “miserupism“. Nu știu dacă e tocmai ceva de bine, dar îi stimez pe oamenii care spun adevărul chiar dacă sunt conștienți că pot supăra o mulțime de lume.

Pe lângă toate astea fiți convinși că mai sunt și alte bloguri pe care le citesc. Poate nu cu frecvența cu care le accesez pe cele de mai sus, dar cu siguranță există. Doar că cele de mai sus sunt cele care mi se par interesante și cele pe care le-aș recomanda mai departe. Ba de ceva vreme urmăresc câteva și din afară pentru că un aer proaspăt de peste ocean nu strică niciodată.

Chiar dacă am enumerat mai mult de 5 bloguri, cât au propus cei de la Kooperativa, cred că articolul ăsta trebuia scris și detaliat puțin. Cel puțin pentru mine, ca să îmi dau seama care-mi sunt cu adevărat motivele pentru care îmi place să citesc ce scriu oamenii de mai sus.

În plus, dacă vreți să descoperiți și alte lucruri interesante puteți să vă faceți cont pe Quora despre care am vorbit în articolul de aici. Pe mine, pur și simplu m-a fascinat.

Sursă imagine: pixabay.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.