Plimbă-te prin cartierul Cotroceni

În cazul în care dispui de ceva timp liber la dispoziție și îți dorești să pleci din jugla urbană plină de betoane a Bucureștiului, o extraordinară alternativă, mai mult decât liniștitoare e cartierul Cotroceni, cartier pe ale cărui străduțe te poți pierde în liniște oricând.

De vreo 2 săptămâni îmi doream să fug și să rătăcesc de unul singur pe străzile ce se găsesc la o aruncătură de băț de stația de metrou Eroilor. Voiam să fiu eu cu gândurile mele, să fotografiez casele pe ale căror ziduri cresc plante agățătoare și să simt că nimic nu poate să mă tulbure. Îmi doream să simt mirosul florilor de tei și să mă pierd pentru câteva ore departe de aglomerația dintre blocurile orașului, iar acolo parcă și timpul stă în loc.

De pe trotuarele umbrite de copacii înalți, în timp ce mergi poți privi în curțile caselor și te poți bucura de căldura zilelor de vară fără a simți că e chiar atât de cald, iar dacă te plictisești ori îți vine foame, găsești lejer 2-3 restaurante micuțe pitite la vreun colț de stradă sau în vreo casă. Pe lângă toate astea, cred că cel mai interesant lucru ar fi diversitatea și arhitectura caselor ce seamănă cu niște mici palate în jurul cărora oamenii nu se tem de hoți lăsându-și astfel mașinile descuiate ori cu geamurile deschise.

Cam asta ar fi recomandarea mea pentru un weekend în București, dar în același timp departe de oraș. Mai jos, pentru a vă convige de armonia ce plutește în Cotroceni în zilele de vară, am  pus câteva fotografii pe care le-am făcut în mica mea escapadă de 2 ore.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.