Care-i faza cu barba?

De câțiva ani tot încerc să îmi las barbă. Ba câteva săptămâni, ba o lună, ba ceva mai mult, însă niciodată nu am reușit să îmi las o perioadă destul de mare încât să fiu mulțumit și de fiecare dată m-am lovit de părerile și comentariile prietenilor.

“Cum bă, te faci preot?”,”Sărut-mâna, părinte!” sau “Te-ai călugărit?”. Am mai fost întrebat de apropiați cum de mi-a venit mie să îmi las barbă și am fost sfătuit de multe ori să mă bărbieresc că nu se cade ca un tânăr șă aibă barbă pentru că își irosește tinerețea și frumusețea. Cam de genul acesta sunt majoritatea comentariilor; știți și voi cum e cu bărboșii pe care îi cunoașteți. Sincer, nu mă deranjează astfel de păreri/comentarii pentru că până la urmă e decizia mea și atât. Accept și ascult orice părere din partea oricui și sunt deschis la nou doar în măsura în care părerile sunt realiste, însă nu sunt obligat să le și urmez.

Nu simt nevoia să dau explicații pentru modul de viață pe care îl am și pentru că am ales să îmi las barbă, ci vreau să scot în evidență doar faptul că orice decizie sau alegere pe care o ia un individ trebuie respectată.

Încă sunt la început cu crescutul bărbii și acum mă interesează sfaturi/opinii/păreri despre cum să am grijă cât mai bine de ea. Ce ulei să folosesc, cum e să ai barba mare, avantaje, dezavantaje etc?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.