O parte din viața lui Mihai Pacepa în Spy/Master de pe HBO Max

A apărut de curând pe HBO Max serialul românesc Spy/Master despre viața de spion a lui Mihai Pacepa în timpul regimului Ceaușescu.

Îl așteptam de ceva vreme și pentru mine chiar a fost o surpriză plăcută având în vedere că recent am citit și cartea generalului Pacepa după care s-a făcut ecranizarea asta. Cam știu despre ce e vorba în film, iar acum nu pot decât să mă bucur de jocul actoricesc și de cum a văzut regizorul toată povestea.

Ca în fiecare producție HBO, cel mai mult îmi plac imagina și modul în care au fost filmate episoadele. Imaginile sunt excelente, iar să observi Daciile anilor ’70 pe străzile orașului e o adevărată plăcere.

Să vezi un Nicolae Ceaușescu rârâit și semi-analfabet, fix cum e descris de Pacepa în timpul jocurilor lor de șah sau o Elena Ceaușescu plină de ea, puțin isterică, dar și incisivă la modul arogant, e o adevărată plăcere.

Nu cred că mi-i puteam imagina altfel după ce am citit cartea, iar Spy/Master a reușit să redea cu o fidelitate incredibilă aceste aspecte. Aceste două roluri sunt interpretate de Claudiu Bleont și Elvira Deatcu.

În schimb, rolul protagonistului Victor, e jucat de Alec Secăreanu care apare un pic cam prea moale, enigmatic, dar și foarte inteligent. Pacepa spunea despre sine că avea o memorie fotografică foarte bună, iar acest aspect e redat elegant și într-o secvență a filmului.

Chiar dacă sunt familiar cu deznodământul seriei, pentru următoarele episoade îmi doresc să văd mult mai multe picanterii și răsturnări de situație.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.