Vorba românului: să se facă! Dar nu de mine.

Prin primăvară m-a apucat hărnicia și am zis să tund gardul viu (buruienile?) de lângă aleea blocului. Nu era chiar o junglă urbană, dar nici mult nu mai dura până să devină una și să fie declarată arie protejată.

Când treceau oamenii pe aleea respectivă nu aveau cum să nu se atingă de copăceii din laterale. Într-un fel era chiar enervant când, după o ploaie, mai că-mi udam și îmbrăcămintea. Mi s-a părut un pic aiurea treaba asta, așa că am cumpărat o foarfecă și m-am pus pe treabă. Două ore mai târziu și nițel efort era totul gata.

Nu-s tocmai cel mai priceput și cel mai îndemânatic la lucruri din astea, dar măcar n-am așteptat pe altcineva să aibă grijă de verdeața din jurul blocului. Am mers pe ideea că n-are rost să stau cu săptămânile după cineva când pot chiar eu să tai frunzele și ramurile acelea.

A trecut un vecin pe acolo și s-a băgat un pic în seamă cu mine că nu trebuia să mă apuc de tuns rămurelele că nu mai dura mult și veneau cei de la primărie.

Întrebarea e: când veneau? Cât dura așteptarea asta și cât mai creșteau frunzele până să spună că nu mai se mai vede aleea?

Vorba românului: să se facă, dar nu de mine! Normal e să vină alții!

2 Comments

    • Da, și pe aici vin, dar trebuie să aștepți destul de mult. E oraș mare și-s multe de rezolvat.
      Mai nou am început să folosesc aplicația de la Sectorul 3 și să fac diverse sesizări când văd că trebuie făcut ceva. Funcționează destul de bine.

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.