Voi ascultați vreun podcast?

podcast

De la un timp de vreme am tot cochetat cu audiobook-urile, dar nu prea mi-a ieșit, așa că am trecut la ceva mult mai interesant și mai dinamic: podcast-urile. Ce-s astea? Practic, un podcast e o înregistrare audio a unei conversații/discuții sau chiar a unui monolog prin care vorbitorii transmit, de obicei săptămânal, tot felul de idei. Depinde de nișa fiecărui canal audio în parte.

La noi, știu doar de cel lui Eftimie și al lui Dorin Lazăr, pe care îl găsiți aici și Podcast-ul de Istorie pe care-mi place să-l ascult de fiecare dată când conduc singur câteva sute de kilometri. Am încercat să ascult și în metrou în drum spre serviciu, dar zgomotul făcut de trenuri acoperă uneori vocea din căști și se pierde firul. Poate trebuie să-mi cumpăr cândva niște căști cu noise cancelling, dar asta e altă discuție.

Uneori mai ascult unele în engleză și-mi plac super mult. Spre exemplu, unul foarte interesant e Invisibilia care spune tot felul de povești mișto. Unul amuzant tot în engleză e Mortified. Am râs bine de tot la câteva episoade. Iar un altul super fain se numește Serial și în fiecare episod se divulgă noi detalii despre un mister anume. Acesta din urmă are două sezoane până acum, iar celelalte au o mulțime de înregistrări.

Ca să revin puțin la ideea inițială, sunt curios ce dacă voi ascultați podcast-uri și dacă da, care sunt recomadările voastre?

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.