Banii din blogging: limite și consecințe

bani din blogging

E plăcut să câștigi bani din lucrurile care te pasionează pentru că astfel simți pe pielea ta că eforturile îți sunt răsplătite, dar nu îmi place când cineva duce la extrem anumite practici.

Mă refer aici la faptul că un o anumită persoană care are un blog pe care-l urmăresc de ceva vreme m-a făcut să îi îndepărtez blogul din lista preferințelor mele și asta doar pentru că în afară de comunicate de presă aruncate în sictir și publicitatea făcută diverselor firme, omul nu scrie nimic interesant și demn de citit.

Înțeleg că poate blog-ul pe care îl deține e un fel de mini-afacere pe care o administrează, dar nu cred că asta înseamnă respect față de cititori. Sunt de acord că nimic nu e gratis și că trebuie să fii plătit pentru munca pe care o prestezi, însă nu pot să accept să te poți numi blogger doar pentru simplul fapt că ai un blog și publici doar articole în care faci reclame.

E ok să ai o mulțime de colaborări cu branduri și firme de top care plătesc bine pentru publicitatea pe care o primesc într-un articol de pe blogul tău, dar trebuie să știi când să spui și nu sau să faci în așa fel încât la un anumit număr de articole scrise de tine să poți să publici și unul sau două prin care să oferi vizibilitate brandurilor pentru că dacă nu respecți regula asta riști să îți pierzi publicul pentru care scrii, iar odată cu asta, din punctul meu de vedere, veniturile tale din blogging pot să scadă.

Mai mult, pentru mine blogul înseamnă libertate de exprimare ce se traduce prin împărtășirea propriilor opinii în legătură cu diverse subiecte cărora le acord o anumită atenție. Blogul poate fi și o sursă de venit atât timp cât nu exagerezi cu publicitatea și nu îți plictisești cititorii, iar informațiile pe care le transmiți au o anumită valoare sau relevanță pentru cei care te urmăresc constant.

Sursă foto: blogtraff.com

Continuă discuția mai jos:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.